Πανελλαδικές: Με Μαθηματικά και Αρχαία συνεχίστηκαν οι εξετάσεις των υποψηφίων των ΓΕΛ

Πανελλαδικές: Με Μαθηματικά και Αρχαία συνεχίστηκαν οι εξετάσεις των υποψηφίων των ΓΕΛ
Eurokinissi

Στα μαθηματικά και τα αρχαία ελληνικά (μαθήματα προσανατολισμού) εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων (ΓΕΛ).

Οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει τις ομάδες προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής και εξετάστηκαν στα μαθηματικά, αντιμετώπισαν δυσκολότερα θέματα σε σχέση με εκείνα της προηγούμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, τα θέματα ήταν «σαφώς δυσκολότερα από τα αντίστοιχα περσινά» και παράλληλα, οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν καλή γνώση της ύλης προηγούμενων τάξεων, καθώς «αρκετά ερωτήματα ήταν επικεντρωμένα σε συγκεκριμένο κεφάλαιο που αναφέρεται σε προηγούμενες τάξεις».

Όσον αφορά τα αρχαία, η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων χαρακτήρισε τα θέματα «σαφή και κατανοητά», ιδιαίτερα τα ερωτήματα που συνόδευαν το διδαγμένο κείμενο (Πλάτωνος Πρωταγόρας 322d-323c).

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, στην ιστορία (ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη φυσική (ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και την ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον (ομάδα προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Δείτε τα θέματα:

Δημοφιλή