Τσίπρας: Εξαιρετικό το αποτέλεσμα του φίλου Τζέρεμι Κόρμπιν. Η Αριστερά που τολμά μπορεί να εμπνεύσει

Τσίπρας: Εξαιρετικό το αποτέλεσμα του φίλου Τζέρεμι Κόρμπιν. Η Αριστερά που τολμά μπορεί να εμπνεύσει
Sooc

«Εξαιρετικό» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του «φίλου Τζέρεμι Κόρμπιν» ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στη Μ. Βρετανία.

Όπως πρόσθεσε, μέσω Twitter, «ούτε οι εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας ούτε ο δεξιός λαϊκισμός μπορούν να δώσουν ελπίδα στους λαούς», ενώ υποστήριξε πως «οι δημοσκοπήσεις είχαν αποφασίσει τη συντριβή του. Στις εκλογές όμως αποφασίζουν οι ψηφοφόροι».

Το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών δικαιώνει τον Τζέρεμι Κόρμπιν, που κατάφερε να μετατρέψει το Κόμμα των Εργατικών σε μια πραγματικά μεγάλη πολιτική δύναμη στη Βρετανία μετά από πολλά χρόνια κι αυτό έγινε με μια επιλογή αριστερής στροφής, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Ακριβώς αυτή η πολιτική στροφή έπιασε τον παλμό και τις ανάγκες της κοινωνίας, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, εκτιμώντας πως η Τερέζα Μέι υπέστη μια πολύ μεγάλη ήττα και η ίδια βρίσκεται αποδυναμωμένη στο εσωτερικό του κόμματός της.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε γενικότερα ότι υπάρχει μια τάση που σιγά-σιγά εμπεδώνεται σε όλον τον κόσμο, μια τάση αμφισβήτησης της υπάρχουσας σκληρής πολιτικής της λιτότητας. Σημείωσε ότι διαμορφώνεται στις εργαζόμενες τάξεις ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής της λιτότητας και το μεγάλο ερώτημα είναι από ποιον θα εκφραστεί αυτό και θα πρέπει να εκφραστεί από τις δυνάμεις της Aριστεράς.

Από πλευράς του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, είπε πως το πιο ηχηρό μήνυμα ήταν ότι επικράτησε η αριστερή στροφή των Εργατικών, που «κέρδισαν κατά κράτος τη νεολαία και άλλαξαν την ατζέντα της πολιτικής συζήτησης». Πλέον, είναι στο προσκήνιο η συζήτηση για θέματα όπως η εθνικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών που ιδιωτικοποιήθηκαν επί Θάτσερ, είπε, προσθέτοντας ότι είναι η επιλογή της Σοσιαλδημοκρατίας προς ένα «Corbynisation», αντί του «PASOKification» που την καταπόντισε τα προηγούμενα χρόνια.

Δημοφιλή