5 facts που αποδεικνύουν ότι μετά το Coding School το βιογραφικό σας δεν θα είναι ξανά το ίδιο

5 facts που αποδεικνύουν ότι μετά το Coding School το βιογραφικό σας δεν θα είναι ξανά το ίδιο
Closeup Top View of People handing out documents
twinsterphoto via Getty Images
Closeup Top View of People handing out documents

«Βιογραφικό: αυτή η μάστιγα». Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε, χαριτολογώντας, την ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη για πρακτικές και ουσιαστικές δεξιότητες. Η θετική πλευρά αυτής της ζήτησης είναι πως πλέον οι θεωρητικές γνώσεις που δεν έχουν πρακτική εφαρμογή περνάνε σε δεύτερη μοίρα, ενώ αντιθέτως αναγνωρίζεται και μετράει έμπρακτα η μετεκπαίδευση σε σύγχρονα και χειροπιαστά αντικείμενα. Σε αυτή τη λογική κινούνται και τα Coding Schools που προσφέρουν εκπαιδεύσεις στις πιο διαδεδομένες τεχνολογίες παγκοσμίως. Το Athens Tech College, το πρώτο κολέγιο τεχνολογίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το ηγετικό on-line recruitment site, kariera.gr, έχουν πλήρη συναίσθηση πως η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη μείωση της ανεργίας, την επιτάχυνση της ανάπτυξης και τη βελτίωση των αμοιβών των εργαζομένων βρίσκεται στον χώρο της Πληροφορικής.

Περνώντας λοιπόν στην πράξη, διοργάνωσαν με επιτυχία μία σειρά Coding Schools, όπου οι συμμετέχοντες -έχοντας ήδη κάποιες βασικές γνώσεις προγραμματισμού- απέκτησαν μέσα σε 8 εβδομάδες δεξιότητες, αλλά και ένα CV που "μετράει" στην ευρύτερη αγορά εργασίας, αλλά και στον πλανήτη των developers.

Κάνοντας λοιπόν τη δική μας κωδικοποίηση ξεχωρίσαμε τα εξής δεδομένα:

1) Το ότι έχετε παρακολουθήσει το Coding School αποδεικνύει το πάθος σας να γίνετε developer. Σε αντίθεση με σεμινάρια που ο κόσμος πηγαίνει για να περάσει την ώρα του και να αποκτήσει μια βεβαίωση που δεν ανταποκρίνεται ουσιαστικά σε τίποτα, τα συγκεκριμένα Coding Schools αποτελούνται από συμμετέχοντες που έχουν περάσει από διαδικασία επιλογής, ώστε οι εισηγητές να είναι σίγουροι πως βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή και πως θα επωφεληθείς στο έπακρο από αυτές τις 8 εβδομάδες. Η αναφορά και μόνο του Coding School θα πει στον πιθανό εργοδότη σου περισσότερα από ο,τιδήποτε άλλο.

2) Έχετε αποκτήσει εξοικείωση με ειδική τεχνογνωσία και πρόσβαση σε καινοτόμες εφαρμογές, ενώ λόγω της σωστής σύνθεση των συμμετεχόντων έχει δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα μαθημάτων το οποίο καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ενός developer. Όλα αυτές τις γνώσεις και τις εφαρμογές στις οποίες είχατε πρόσβαση μπορείτε να τις αποτυπώσετε συνοπτικά στο CV σας, ώστε να δώσετε μία σφαιρική εικόνα του βαθμού εξοικείωσής σας, αλλά και της δυνατότητάς σας να προσαρμόζεστε σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

3) Ξέρετε πλέον τι ζητάει η αγορά. Έχοντας έρθει σε επαφή με ανθρώπους από οργανισμούς όπως το Athens Tech College, μπορείτε πλέον να αντιληφθείτε με μεγαλύτερη ακρίβεια του τι ψάχνουν να δουν οι επιχειρήσεις τόσο στο βιογραφικό σας, όσο και στις συνεντεύξεις. Άλλωστε, οι 15 Instructors (Senior Developers της αγοράς), οι 3 Participating Companies (για καθεμία από τις οποίες διεξάγεται ένα project με συνεργασία ανά ομάδες), οι 3 Tech Mentors, αλλά και ο Technology Expert σε συνεργασία με τον Academic Instructor που συντονίζει όλη τη διαδικασία θα σας καθοδηγήσουν ώστε να σκέφτεστε και να λειτουργείτε δυναμικά, ώστε να ενδυναμώσετε το επαγγελματικό σας status quo και στη συνέχεια να το αποτυπώσετε με επιτυχία στο CV σας.

4) Η ιδιαιτερότητα του Coding School, που το έχει κάνει να ξεχωρίσει σε εισηγητές και συμμετέχοντες τόσο πολύ, είναι ότι πέρα από την παροχή γνώσεων, δημιουργεί μια άμεση σύνδεση ανάμεσα σε μαθητευόμενους και την αγορά εργασίας. Γιατί είναι τελείως διαφορετικό το να στέλνετε ένα CV ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων, και τελείως διαφορετικό το να έχετε ήδη αναπτύξει έναν (κυριολεκτικό!) κώδικα επικοινωνίας που θα σας δώσει την πρόσβαση στον εργασιακό χώρο που ονειρεύεστε.

5) Είτε επιλέξετε το Coding School Java είτε το Coding School Ruby, έχετε την υποστήριξη του Athens Tech, -το πρώτο τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που συνδυάζει την τεχνολογία, την έρευνα και την επιχειρηματικότητα, με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας. Αυτό σημαίνει πως πέρα από τις άρτιες και πρωτοποριακές τεχνικές γνώσεις, θα εκπαιδευτείτε ώστε να λειτουργείτε ως επαγγελματίες και αυτό ίσως είναι το σημαντικότερο skill που θα αναζητήσει ο κάθε υποψήφιος εργοδότης.

της Μαρίνας Καρπόζηλου