7 ενδείξεις ότι βρίσκεστε σε μία ευτυχισμένη σχέση, σύμφωνα με την επιστήμη

7 ενδείξεις ότι βρίσκεστε σε μία ευτυχισμένη σχέση, σύμφωνα με την επιστήμη
Shot of a young man piggybacking his girlfriend through a foreign cityhttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pu/shoots/805861.jpg
pixdeluxe via Getty Images
Shot of a young man piggybacking his girlfriend through a foreign cityhttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pu/shoots/805861.jpg

Δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρει κανείς μία σχέση, το δύσκολο είναι να βρει και να διατηρήσει μία ευτυχισμένη σχέση. Μπορεί για κάθε άνθρωπο η έννοια «ευτυχισμένη σχέση» να σημαίνει κάτι διαφορετικό, αφού όλοι μας είμαστε ξεχωριστοί και ζητάμε διαφορετικά πράγματα, αλλά οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε ορισμένα κοινά σημεία των ευτυχισμένων και υγειών σχέσεων. Ποια είναι αυτά; Η βρετανική έκδοση της HuffPost τα παρουσιάζει.

1. Είχατε και στο παρελθόν μακροπρόθεσμες σχέσεις.

Σύμφωνα με τον ειδικό Dr Jacqui Gabb, όσοι έχουν αγαπήσει και έχουν «χάσει» έχουν μάθει από τις προηγούμενες εμπειρίες τους.

2. Γνωριστήκατε στο Tinder.

Ή σε κάποιο άλλο σάιτ γνωριμιών. Μία έρευνα διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που γνωρίστηκαν διαδικτυακά είναι πιο ικανοποιημένα από την σχέση τους και λιγότερο πιθανό να χωρίσουν, σε σχέση με εκείνα τα ζευγάρια που γνωρίστηκαν στην δουλειά ή σε κάποιο μπαρ.

3. Δεν ανεβάζετε ενοχλητικές φωτογραφίες στο Facebook.

Αν και μερικές φορές μοιάζει δελεαστικό να ανεβάσετε μία φωτογραφία σας με το hashtag #couplegoals στο Facebook, έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι όσοι δεν ανεβάζουν φωτογραφίες μαζί με το άλλο τους μισό είναι και πιο χαρούμενοι μέσα στην σχέση τους.

4. Απολαμβάνετε να βλέπετε Netflix μαζί.

Είναι Παρασκευή βράδυ και δεν έχετε κανένα πρόβλημα να μείνετε μέσα και να δείτε σειρές; Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτό είναι καλό για την σχέση σας, αφού ενισχύει τον ποιοτικό χρόνο που περνάτε μαζί.

5. Κάνετε κομπλιμέντα ο ένας στον άλλον.

Σε όλους αρέσει να ακούνε κομπλιμέντα, οπότε όσα περισσότερα κάνετε στον/ην σύντροφό σας, τόσο πιο ισχυρή θα γίνεται και η σχέση σας.

6. Κάνετε σεξ μία φορά την εβδομάδα.

Ανησυχείτε ότι δεν κάνετε αρκετό σεξ; Μία φορά την εβδομάδα είναι η συχνότητα που σύμφωνα με την επιστήμη μπορεί να διατηρήσει την σχέση σας στα επιθυμητά επίπεδα πάθους. Όχι, ότι το παραπάνω πειράζει!

7. Δεν έχετε παιδιά μαζί.

Αν και αυτό μπορεί να μην είναι μακροπρόθεσμα το σχέδιό σας, απολαύστε όσο μπορείτε τα χρόνια χωρίς παιδιά, αφού μεγάλη βρετανική έρευνα έδειξα ότι τα ζευγάρια που δεν έχουν παιδιά είναι και πιο ευτυχισμένα.