ΔΙΕΘΝΕΣ
10/06/2017 07:56 EEST | Updated 10/06/2017 07:56 EEST

Νέες συλλήψεις υπόπτων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ιράν

Anadolu Agency via Getty Images
TEHRAN, IRAN - JUNE 7: Police take security measures at the scene after gunmen opened fire at Irans parliament and the shrine of Ayatollah Khomeini in the capital Tehran, Iran on June 7, 2017. (Photo by Fatemeh Bahrami/Anadolu Agency/Getty Images)

Οι αρχές του Ιράν έχουν συλλάβει επτά υπόπτους για υποστήριξη των ισλαμιστών κατά τις επιθέσεις που έγιναν στην Τεχεράνη, σύμφωνα με δικαστικό αξιωματούχο της χώρας.

Ο Αχμάντ Φαζελιάν, δήλωσε ότι έχουν συλληφθεί επτά άτομα για τα οποία υπάρχει η υποψία ότι «παρείχαν στήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση» στην πόλη Φαρντίς που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά της Τεχεράνης, αναφέρει το διαδικτυακό πρακτορείο ειδήσεων του δικαστικού σώματος Mizan.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πληροφοριών ότι 41 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Τεχεράνη και στις επαρχίες Κερμανσάχ, Κουρδιστάν και Δυτικό Αζερμπαϊτζάν. Στα πρόσωπα αυτά συμπεριλαμβάνονται «πράκτορες» του ΙΚ, «επιχειρησιακές ομάδες» και «οι σημαντικότεροι συντονιστές» της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη χώρα.

Κατασχέθηκαν επίσης «έγγραφα και εξοπλισμός που προοριζόταν για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον του κοινοβουλίου και του μαυσωλείου του Χομεϊνί, στις οποίες σκοτώθηκαν 17 άτομα, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost