ΔΙΕΘΝΕΣ
10/06/2017 08:59 EEST | Updated 10/06/2017 09:00 EEST

Ταγιάνι: Οι Βρετανοί απέρριψαν την ιδέα ενός «σκληρού Brexit»

Anadolu Agency via Getty Images
BRUSSELS, BELGIUM - JUNE 7: President of the European Parliament, Antonio Tajani delivers a speech during a ceremony within European Development Days 2017 in Brussels, Belgium on June 7, 2017. (Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)

Το αποτέλεσμα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέδειξε ότι οι πολίτες της χώρας απορρίπτουν την ιδέα ενός «σκληρού» Μπρέξιτ, υποστήριξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βρετανία δείχνουν ξεκάθαρα ότι η ιδέα ενός σκληρού Μπρέξιτ έχει απορριφθεί. Το Λονδίνο έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι μια πλήρης διακοπή των σχέσεών του με την Ευρώπη δεν είναι θετικός παράγοντας» είπε ο Ταγιάνι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Corriere Della Sera.

«Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε τον διάλογο με τη Βρετανία επιδεικνύοντας σταθερότητα και αποφασιστικότητα... Οι Βρετανοί ήταν ανέκαθεν εταίροι μας στα σημαντικότερα ζητήματα: την τρομοκρατία, τη μετανάστευση και τη συνεργασία στον τομέα παραγωγής», πρόσθεσε. Σημείωσε επίσης ότι είναι σημαντικό να υπάρξει μια «σταθερή κυβέρνηση» στη Βρετανία όταν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το «διαζύγιο», κάτι που έχει οριστεί για τις 19 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών, κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε αυτοδυναμία. Οι Συντηρητικοί εκλέγουν 318 βουλευτές, οι Εργατικοί 262, το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα 35 και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 12. Η Τερέζα Μέι σκοπεύει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργαζόμενη με το μικρό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, που εξασφάλισε 10 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post