ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/06/2017 12:03 EEST | Updated 10/06/2017 12:04 EEST

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπαίτιους για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή στο Μενίδι. Στις 6 οι συλλήψεις

Eurokinissi

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας στο Μενίδι και ιδιαίτερα στον οικισμό Αυλίζα για την ανεύρεση του όπλου από το οποίο έφυγε η αδέσποτη σφαίρα που τραυμάτισε θανάσιμα τον 11χρονο Μάριο στην εκδήλωση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών την Πέμπτη.

Το όπλο, είναι καθοριστικό για τον εντοπισμό του δράστη, καθώς είναι απαραίτητο στην βαλλιστική έρευνα που γίνεται στη βολίδα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι του παιδιού και την σύγκριση με τους κάλυκες που βρέθηκαν σε οικόπεδο του οικισμού, στην ευρύτερη περιοχή του σχολείου, όπου συνέβη η τραγωδία.

Το πρωί συνελήφθη 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε άσκοπα, όμως με καραμπίνα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Παράλληλα, έξω από το σπίτι του νεαρού Ρομά έχουν βρεθεί πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον. Σημειώνεται, ότι στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Το πρωί του Σαββάτου, εκτός από τον 23χρονο, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα και έτσι συνολικά οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις έξι, ενώ οι προσαγωγές τις 34.

Περίπου πενήντα αστυνομικοί συνεχίζουν να πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο και ειδικά στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά, ενώ όλος ο χώρος ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή.

Στο προαναφερθέν οικόπεδο αυτό βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής συνολικά 18 κάλυκες πυροβόλου όπλου. Από αυτούς οι εννέα, είναι διαμετρήματος 9 χιλιοστών και εξετάζεται η εκδοχή να προέρχονται από το ίδιο πιστόλι που ρίχτηκε και η μοιραία σφαίρα το βράδυ της Πέμπτης, αλλά αυτό δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί χωρίς το όπλο.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost