Κακώς κατηγορούσαν το πορνό για τη στυτική δυσλειτουργία. Κάτι άλλο φταίει

Μια έρευνα είχε κατηγορήσει -αδίκως όπως αποδείχθηκε- το πορνό για τη στυτική δυσλειτουργία των ανδρών. Η εν λόγω έρευνα είχε βασιστεί στη λογική ότι όταν κάποιος βλέπει συχνά πορνό και χαρακτηρίζεται ως εθισμένος, γίνεται αδιάφορος στο σεξ με τη σύντροφό του. Αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στη στύση του. Ωστόσο νέα έρευνα υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη εξήγηση υπεραπλουστεύει το θέμα και η βαθύτερη αιτία θα πρέπει να αναζητηθεί αλλού.

Και αυτό το αλλού είναι η ίδια η σχέση. Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι ο λόγος για τα προβλήματα στο σεξ είναι η ίδια η σχέση. Οι άνδρες που δεν είναι ευτυχισμένοι στη σχέση τους, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στύσης. Επίσης, ο εθισμός στο πορνό, μπορεί να είναι ένα επακόλουθο της κακής σχέσης, αφού, υποστηρίζουν οι ίδιοι επιστήμονες, το πορνό μπορεί να είναι ένας τρόπος να αποφύγουν τη σύντροφό τους.

«Οι άντρες αυνανίζονται γιατί υπάρχει έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης στη σχέση τους» λέει ο Dr David Ley στη The Sun. «Και επειδή αυτή η σεξουαλική συμπεριφορά (σ.σ. ο αυνανισμός) συχνά υποβοηθάται από το πορνό, υπάρχει σύγχυση (σ.σ. για τα αίτια του προβλήματος)».

Μια ομάδα από το Λος Άντζελες, μελέτησαν 335 άντρες που βρίσκονται σε σχέση και εξέτασαν εάν αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα μέσα στη σχέση και εάν αυνανίζονται με πορνό.

Το 22% δήλωσε ότι προτιμά να βλέπει πορνό από το να κάνει σεξ με τη σύντροφό του και ένα 28% ότι επιλέγει τον αυνανισμό από την επαφή. Όσοι δήλωσαν ότι προτιμούν τον αυνανισμό από την επαφή, δήλωσαν επίσης ότι δυσκολεύονται να διατηρήσουν για ώρα τη στύση τους και ότι δεν ήταν ιδιαίτερα ευτυχισμένοι στη σχέση τους.

Αυτό, για τους ειδικούς που έκαναν την έρευνα, αποδεικνύει ότι η στυτική δυσλειτουργία οδηγεί στο πορνό, και όχι το αντίθετο (ότι δηλαδή το πορνό οδηγεί στην στυτική δυσλειτουργία).

Πηγή: Independent