Το καλύτερο παιχνίδι μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας

Το καλύτερο παιχνίδι μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας
contragr

Στην Ζένιτσα ήμασταν πολύ ανώτεροι από ό,τι στις Βρυξέλλες, είχαμε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, σημεία κλειδιά όπου κυριαρχήσαμε και ένα άψογο δεύτερο ημίχρονο.

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

Τα σημεία κλειδιά για να αντιμετωπίσεις τους Βόσνιους είναι η φύλαξη του Τζέκο και του Πιάνιτς. Σε αυτούς τους δύο σπουδαίους ποδοσφαιριστές λειτουργήσαμε εντυπωσιακά καλά.

Στον Τζέκο η μπάλα ακουμπούσε σε ακίνδυνους χώρους. Το πιο σημαντικό στο μαρκάρισμα του Τζέκο, ήταν πως τον είχαμε μόνιμα εκτός περιοχής, οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς κατάφεραν να έχουν την τελευταία γραμμή άμυνα μας έξω από την περιοχή μας. Μία μόνο φορά κινδυνέψαμε από αυτήν την λειτουργία στο 11ο λεπτό, όταν ο Τζέκο πέρασε πάσα ανάμεσα τους στόπερ μας άλλα ο Καρνέζης βγήκε έγκαιρα και σταμάτησε το πλασέ του Βίτσα.

Από εκεί και πέρα και παρότι έπαιζαν οι Μανωλάς, Παπαστθόπουλος από νωρίς με κίτρινη, έπαιξαν τέλεια τον Τζέκο και το πιο σημαντικό ήταν πως τον κράτησαν εκτός περιοχής. Ποτέ δεν πήρε στον χώρο που να είναι επικίνδυνος μπάλα ο Τζέκο και αυτό ήταν το πρώτο σημείο κλειδί.

Η ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΖΕΚΑ ΚΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΠΕΙΑ

Εκπληκτικό παιχνίδι είχε ο Ζέκα. Ο Κάρλος Ζέκα σέβεται το εθνόσημο και έδωσε και την ψυχή του. Έτρεξε σε όλους τους χώρους, έδινε συνεχώς βοήθειες στα άκρα, μετέφερε μπάλα και πάντοτε προλάβαινε να φτάσει στον χώρο ευθύνη τους. Ο Ζέκα έδειξε πως είναι το κομμάτι στο παζλ που έλλειπε τα τελευταία χρόνια από την Εθνική μας ομάδα. Για τον τρόπο που παίζουμε είναι απαραίτητο, να υπάρχει ανασταλτικός μέσος να καλύπτει χώρους, ο Ζέκα μας προσέφερε πολλά τρεξίματα, ένταση και ο συνδυασμός με την τακτική του συνέπεια και την αυταπάρνηση έκαναν την διαφορά.

Δεν έδωσε τον παραμικρό χώρο στον Πίανιτς και εξουδετερώθηκε και ο δημιουργικός πόλος των Βόσνιων.

Ο ΔΩΝΗΣ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΛΕΙΠΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο ημίχρονο βγήκε εύκολα, αλλά κάτι έλλειπε. Είχαμε δεχτεί δύο φάσεις στο 11ο και στο 25ο λεπτό που τις έβγαλε ο Καρνέζης, αλλά δεν είχαμε την απαραίτητη επιθετικότητα και δεν κρατούσαμε όσο μπάλα έπρεπε.

Παίζαμε και με έναν παίκτη λιγότερα. Δεν έφταιγε το παιδί, δεν θέλω να αδικήσω τον Μπακασέτα, συνολικά η σαιζόν που έκανε δεν ήταν τέτοια για να δικαιολογεί την χρησιμοποίηση στο βασικό σχήμα στην Εθνική. Στον ρόλο που πήρε, δημιουργικά τουλάχιστον δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Όσο λάθος έκανε ο Σκίμπε με την χρησιμοποίηση του, άλλο τόσο σοφά έπραξε που βρήκε το θάρρος και στο 50ο λεπτό πέταξε στην μάχη τον 20 χρόνο Δώνη. Το παιδί έχει ταλέντο και έδειξε πως αποτελεί μία μεγάλη ελπίδα του ποδοσφαίρου μας. Μπήκε και αποκτήσαμε επιθετικά τρεξίματα με μπάλα και χωρίς μπάλα, φρεσκάδα και απειλή. Πέρα από την υπέροχη πάσα που έδωσε στην μεγάλη ευκαιρία του Μάνταλου, ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε τον ρυθμό της Εθνικής μας.

ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς καλύτερο, τα απειλητικά τρεξίματα του νεαρού, έδωσαν αυτοπεποίθηση στην ομάδα μας και μας επέτρεψαν να κρατήσουμε περισσότερο μπάλα. Στην επανάληψη, μπήκαν στο παιχνίδι και οι Φορτούνης, Μήτρογου. Ειδικά ο Φορτούνης, έδωσε βοήθειες, κράτησε μπάλα, έκανε σωστά κοντρόλ, έβγαινε στο πλάι κέρδισε φάουλ, έδωσε σημαντικές ανάσες όταν τον χρειαστήκαμε.

ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ

Το σημαντικό ήταν πως δεν πήραμε ένα 0-0 επειδή κρατήσαμε το αποτέλεσμα και αντέξαμε στην πίεση, αλλά ότι δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μας ασκήσει την παραμικρή πίεση και είχαμε τον απόλυτο έλεγχο στον ρυθμό του αγώνα. Ελέγξαμε πλήρως τον ρυθμό και καταφέραμε σε έναν χρονικό διάστημα που παίρναμε σε κάθε χώρο αυτό που θέλαμε να δημιουργήσουμε την τέλεια φάση. Μόνο που η εκτέλεση του Μάνταλού ήταν απογοητευτική. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, οι Βόσνιοι κέρδισαν μέτρα και πίεσαν με στημένα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ Ο ΚΑΡΝΕΖΗΣ

Στο 85ο λεπτό χρειάστηκε να κάνει μία πολύ μεγάλη απόκρουση, για να μας γλιτώσει από ένα άδικο και σκληρό αποτέλεσμα. Έκανε τρεις συνολικά αποκρούσεις, με τις δύο του πρώτου ημιχρόνου, να έρχονται με σωστή τοποθέτηση και διάβασμα της φάσης, η τελευταία χρειάστηκε και ρεφλέξ. Ο Καρνέζης δικαίωσε τον Σκίμπε που πήρε την απόφαση να μην διαταράξει την ισορροπία στους τερματοφύλακες του. Ήταν μία δύσκολη επιλογή, καθώς ο Καπίνο, είχε κάνει ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στις Βρυξέλλες, ο Σκίμπε βασανίστηκε στο τέλος πήγε με τον έμπειρο και αποδείχθηκε πως έπραξε ορθά. Ο Καρνέζης χρώσταγε μία μεγάλη απόκρουση στην Εθνική μας και την έκανε σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Σίγουρα, αυτό που μετρά σε προκριματικές φάσεις, είναι ο βαθμός, ακόμα πιο σημαντικό είναι πως ήρθε μετά από μία πολύ μεστή εμφάνιση, που μας έδωσε και άλλα πράγματα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ

Ο Καρνέζης, ξαναβρήκε την αυτοπεποίθηση του στην Εθνική, ο Δώνης, έδειξε πως είναι ικανός να δώσει πολλές βοήθειες και έχει ένα επιθετικό τρέξιμο που το συνδυάζει με ποιοτικές αποφάσεις με μπάλα που έλλειπαν από τα υπόλοιπα εξτρέμ της Εθνικής και πως ο Ζέκα κουμπώνει τέλεια στα θέλω μας. Όλα αυτά ήρθαν προσθετικά, σε μία χημεία που ήδη έχει δημιουργήσει ο Σκίμπε που μας έβαλε ξανά στο ποδόσφαιρο που μπορούμε να υπηρετήσουμε με αξιοπρέπεια και μας επιτρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Στις Βρυξέλλες, είχαμε πολύ τύχη, στην Ζένιτσα, είχαμε εικόνα ομάδας που μπορεί να πάει Μουντιάλ. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάσαμε σωστό σύνολο από την ημέρα που γυρίσαμε από την Βραζιλία και αυτό δημιουργεί προσδοκίες.

Πηγή: Contra.gr

Δημοφιλή