Κουτσούμπας: Να αποδεσμευτεί η χώρα από ΕΕ και ΝΑΤΟ και να διαγράψει μονομερώς το χρέος

Κουτσούμπας: Να αποδεσμευτεί η χώρα από ΕΕ και ΝΑΤΟ και να διαγράψει μονομερώς το χρέος
Eurokinissi

«Ο λαός να επιλέξει τη σύγκρουση με τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του» ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του, στη Χωριστή Δράμας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε πως το κόμμα του διαφέρει από τα άλλα «κόμματα του κατεστημένου», που επίσης αναγνωρίζουν τα στρατηγικά πλεονεκτήματα και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας (έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα μεταξύ άλλων και τα πλούσια κοιτάσματα ορυκτών και μεταλλευμάτων στην περιοχή της Δράμας).

«Ποια είναι η διαφορά: Ότι οι δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της χώρας μας στα δικά τους χέρια, στα χέρια των μονοπωλίων, γίνονται εργαλεία για την αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους» είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Προτείνουμε στο λαό και τη νεολαία, τη συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, έτσι ώστε να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, να κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, να αποδεσμεύσει τη χώρα από ΕΕ και ΝΑΤΟ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος, να αποσυρθεί από στρατιωτικο-πολιτικές επεμβάσεις, από ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι «ένα μεγάλο μέρος του λαού παραμένει ακόμα εγκλωβισμένο σε αυτά τα κόμματα, παραμένει εγκλωβισμένο στο ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ», δηλαδή, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ και αγρότες «που αναζητούν τη διέξοδο από την κρίση, χωρίς όμως ρήξη και πραγματικές ανατροπές» και «αναζητούν εύκολες και άμεσες λύσεις, που δεν υπάρχουν».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα