ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/06/2017 07:03 EEST | Updated 12/06/2017 07:04 EEST

Άγριο και πρωτόγονο. Το πιο σκληρό άθλημα στον κόσμο, ο πρόγονος του ποδοσφαίρου, αναβιώνει στη Φλωρεντία

Anadolu Agency via Getty Images
FLORENCE, ITALY - JUNE 11: Players take part in a game of the Calcio Storico Fiorentino ('Historic Florentine Football') match between Santa Croce (Blue Team) and Saint Spirit (White team) during the Historic Florentine Football Event at Piazza Santa Croce on June 11, 2017 in Florence, Italy. (Photo by Carlo Bressan/Anadolu Agency/Getty Images)

Είναι άγριο, πρωτόγονο και καταπληκτικό. Το πιο σκληρό άθλημα στον κόσμο, ο πρόγονος του ποδοσφαίρου αναβιώνει κάθε καλοκαίρι στη Φλωρεντία.

Το θρυλικό Calcio Storico έλαβε για ακόμη μια φορά χώρα, το Σάββατο 10 Ιουνίου, στη Φλωρεντία. Πρόκειται για τη αναβίωση της πρώιμης μορφής του ιταλικού ποδοσφαίρου που έρχεται από τα βάθη του 16ου αιώνα και οι τέσσερις ομάδες που αγωνίζονται προσφέρουν στους χιλιάδες θεατές ένα απίστευτο και αιματηρό θέαμα καθώς το άθλημα είναι ένας συνδυασμός μεταξύ ράγκμπι, ποδοσφαίρου, πυγμαχίας και πάλης.

Κανείς από τους αθλητές δεν βγαίνει αλώβητος από την αρένα. Οι 27 αθλητές από την κάθε ομάδα ματώνουν.

Το Σάββατο αγωνίστηκαν οι Santa Croce (οι μπλε), οι Santa Maria Novella (κόκκινοι), οι Santo Spirito (άσπροι), και οι San Giovanni (πράσινοι). 

Στον αγώνα επιτρέπονται οι γροθιές, οι κλωτσιές, το κεφαλοκλείδωμα, οι αγκωνιές, σχεδόν τα πάντα εκτός από τις κλωτσιές στο κεφάλι.

Οι κανόνες του παιχνιδιού για πρώτη φορά θεσπίσθηκαν και δημοσιεύθηκαν το 1580. Στο αγώνισμα συμμετείχαν ευγενείς και η διάρκεια του ήταν και εξακολουθεί να είναι 50 λεπτά. Το δε έπαθλο για τον νικητή είναι ένα μοσχαράκι!

Όσοι χάσατε τον αγώνα μην απογοητεύεστε καθώς ο τελικό θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου την ημέρα του Σαν Τζοβάνι (San Giovanni- του Αγίου Ιώαννη του Βαπτιστή) του προστάτη της Φλωρεντίας. Τα εισιτήρια κοστίζουν μεταξύ 20 και 80 ευρώ.