ΔΙΕΘΝΕΣ
12/06/2017 12:23 EEST | Updated 12/06/2017 12:24 EEST

Δημοτικές εκλογές Ιταλία: Ικανοποιημένος ο Ρέντσι

Ernesto Ruscio via Getty Images
ROME, ITALY - MAY 14: PD Secretary Matteo Renzi attends the 'L'Arena' TV show at Cinecitta Studios on May 14, 2017 in Rome, Italy. (Photo by Ernesto Ruscio/Getty Images)

Ικανοποιημένος δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς, Ματέο Ρέντσι, από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών σε χίλιους τέσσερις δήμους της χώρας.

«Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών είναι θετικά, τώρα προχωρούμε με στόχο τον δεύτερο γύρο. Εύχομαι τα καλύτερα στους δημάρχους που κατάφεραν να εκλεγούν ήδη από χθες», έγραψε στο διαδίκτυο ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι αντί να αφιερώσει την σημερινή ημέρα στην ανάλυση της ψήφου προτίμησε να πάει στις σεισμόπληκτες περιοχές βόρεια της Ρώμης, όπως στο χωριό Αματρίτσε, για να εξακριβώσει σε τι σημείο βρίσκονται τα έργα ανοικοδόμησης, «διότι είχε υποσχεθεί ότι θα συνέχιζε να το κάνει και μετά το τέλος της μεγάλης τηλεοπτικής κάλυψης».

Εξάλλου ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, σε ανάρτηση στο ιστολόγιό τόνισε:

«Όλοι χαίρονται και παρουσιάζονται αναλύσεις επιπέδου σχετικά με το τέλος του Κινήματος Πέντε Αστέρων, την επιστροφή του δικομματικού συστήματος, την ήττα μας, την οριστική εξαφάνιση των πεντάστερων. Το έκαναν μετά τις ευρωεκλογές, τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το συνταγματικό δημοψήφισμα. Κάντε το και τώρα, είναι μια αυταπάτη για να κοιμάστε πιο ήσυχα. Εμείς συνεχίζουμε την πορεία μας».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post