ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/06/2017 13:28 EEST | Updated 12/06/2017 13:28 EEST

Η Microsoft αποκάλυψε τη νέα της κονσόλα, Xbox One X

Bloomberg via Getty Images
Microsoft Corp.'s Xbox One X video game console is revealed during the company's event ahead of the E3 Electronic Entertainment Expo in Los Angeles, California, U.S., on on Sunday, June 11, 2017. Microsoft announced a worldwide release date of Nov. 7 for what the company said will be its smallest and most powerful video-game console ever, the Xbox One X. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg via Getty Images

Τη νέα της κονσόλα, Xbox One X, αποκάλυψε η Microsoft στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών Electronic Entertainment Expo (E3) στο Λος 'Αντζελες των ΗΠΑ.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι πρόκειται για την πιο ισχυρή κονσόλα που έχει δημιουργηθεί ποτέ, λόγω των ισχυρών της χαρακτηριστικών.

Την παρουσίαση έκανε ο Φιλ Σπένσερ, επικεφαλής του τμήματος Xbox της Microsoft, ο οποίος δήλωσε ότι η κονσόλα θα έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής παιχνιδιών σε ανάλυση 4K, ενώ το σύστημα θα τρέχει παιχνίδια σε 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps).

Ο ίδιος είπε ότι η νέα συσκευή είναι το μικρότερο σε μέγεθος Xbox που έχει δημιουργηθεί, ωστόσο προσφέρει αρκετά περισσότερες δυνατότητες σε σχέση με τα παλαιότερα μοντέλα.

To PS4 Pro της Sony έχει επίσης δυνατότητες 4Κ και είχε κυκλοφορήσει τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο ορισμένα χαρακτηριστικά του υστερούν σε σχέση με το νέο Xbox One X, τόσο από ταχύτητα μνήμης, όσο και από επεξεργαστική ισχύ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Σπένσερ ανακοίνωσε επίσης ότι η συσκευή διαθέτει 12GB μνήμης RAM, σε σύγκριση με τα 8GB του PS4 Pro, και 6 teraflops επεξεργαστική ισχύς γραφικών, σε σχέση με τα 4.12 της συσκευής της Sony. Επιπλέον, το σύστημα θα είναι σε θέση να αναπαράγει δίσκους 4K Ultra-HD Blu-ray. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το Xbox One X θα είναι άμεσα συμβατό με όλα τα υπάρχοντα παιχνίδια του Xbox One.

Σύμφωνα με το BBC, η νέα κονσόλα της Microsoft θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου και θα κοστίζει 499 δολάρια (περίπου 445 ευρώ).

Photo gallery Xbox One X See Gallery

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)