ΔΙΕΘΝΕΣ
12/06/2017 05:39 EEST | Updated 12/06/2017 05:50 EEST

Η ταυρομάχος του Μακρόν περνά στο δεύτερο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών

Francis DEMANGE via Getty Images
FRANCE - MAY 31: The Return Of Marie Sara Into The Arena On July 5, 2006 In France. Marie Sara, the Rejoneadoras, In The Arena fighting the bull. (Photo by Francis DEMANGE/Gamma-Rapho via Getty Images)

Η πρώην ταυρομάχος Μαρί Σαρά, υποψήφια χωρίς εκλογική πείρα του προεδρικού κόμματος Republique en Marche (REM), έρχεται στήθος με στήθος με τον απερχόμενο βουλευτή του Εθνικού Μετώπου Ζιλμπέρ Κολάρ στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών της Κυριακής. Σημειώνεται πως η υποψηφιότητα της 52χρονης ματαντόρ και μητέρας τριών παιδιών είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από οργανώσεις και κινήσεις που τάσσονται κατά των ταυρομαχιών, ειδικά μάλιστα αφού η Σάρα έχει δηλώσει πως «δεν αισθάνομαι ποτέ άσχημα που σκοτώνω έναν ταύρο. Είναι μέρος μιας παράδοσης».

Με καταμετρημένες 13.991 ψήφους (32,27% των ψηφισάντων), ο Ζιλμπέρ Κολάρ προηγείται της Μαρί Σαρά (32,15%) με μόλις 48 ψήφους σε μια περιφέρεια του Γκαρντ (νότια Γαλλία), σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Η κατάσταση φαίνεται σχετικά αμφίρροπη για τον δεύτερο γύρο.

Ο Κολάρ, ένας 69χρονος δικηγόρος της Μασσαλίας, ήταν μαζί με την Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν, την ανιψιά της Μαρίν Λεπέν, ο ένας από τους δύο βουλευτές που είχε το Εθνικό Μέτωπο στην απερχόμενη Εθνοσυνέλευση. Είχε εκλεγεί το 2012 με 42,82% των ψήφων σε μια αναμέτρηση μεταξύ τριών υποψηφίων, αλλά είχε αποτύχει στις δημοτικές του 2014 να κερδίσει το Σεν-Ζιλ (στο Γκαρντ).

Μέσα σε πέντε χρόνια έγινε ένας από τους κύριους εκπροσώπους του Εθνικού Μετώπου σε εθνικό επίπεδο. Υπολόγιζε στην καλή επίδοση της Μαρίν Λεπέν, η οποία είχε έρθει πρώτη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην περιφέρεια αυτή που χαρακτηρίζεται από τη φτώχεια, την ανεργία και την απόρριψη των μεταναστών.

Όμως η είσοδος της 52χρονης πρώην ταυρομάχου στην πολιτική --η οποία προκάλεσε αντιδράσεις από κινήσεις που τάσσονται κατά των ταυρομαχιών-- ανέτρεψε τα δεδομένα.

«Είναι ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα και πριν από έναν μήνα κανένας δεν θα το πίστευε», δήλωσε η Μαρί Σαρά τηλεφωνικά στο Γαλλικο Πρακτορείο. Εξέφρασε την ευχή να υπάρξει «συσπείρωση κατά του Εθνικού Μετώπου» στον δεύτερο γύρο.

Photo gallery Μαρί Σαρα See Gallery

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post