Το άβατο του Μενιδίου και η παρέμβαση Μητσοτάκη

Το άβατο του Μενιδίου και η παρέμβαση Μητσοτάκη
Newly elected leader of Greece's conservative New Democracy party Kyriakos Mitsotakis arrives at the party's headquarters, a day after winning the party elections, in Athens, Greece January 11, 2016. REUTERS/Alkis Konstantinidis
Newly elected leader of Greece's conservative New Democracy party Kyriakos Mitsotakis arrives at the party's headquarters, a day after winning the party elections, in Athens, Greece January 11, 2016. REUTERS/Alkis Konstantinidis
Alkis Konstantinidis / Reuters

Ψηλά στην γαλάζια ατζέντα επαναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ζήτημα της καθημερινότητας και της ασφαλείας των πολιτών.

Αφορμή αυτί τη φορά, η έξαρση της εγκληματικότητας και το «άβατο» στην περιοχή του Μενιδίου, μετά και τον θανάσιμο τραυματισμό από σφαίρα του 11χρονου μαθητή, την προηγούμενη Πέμπτη.

Το πρωί ο πρόεδρος,της ΝΔ συγκάλεσε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος με τους στενούς του συνεργάτες κατα της διάρκεια της οποίας ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πάγια θέση του ότι ο σεβασμός στο Νόμο και την Τάξη αποτελεί βασική προτεραιότητα για την αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι ενδεικτικό της σημασίας που δίνει ο κ. Μητσοτάκης στο συγκεκριμένο ζήτημα, το γεγονός ότι ζήτησε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Αχαρνών, κ. Γιάννης Κασσαβός, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι βουλευτές Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάκης Βορίδης, κυρία Γεωργία Μαρτίνου, κ. Γιώργος Βλάχος και κ. Αθανάσιος Μπούρας, καθώς και οι δύο τελευταίοι διατελέσαντες Υπουργοί Δημοσίας Τάξης επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Δένδιας και κ. Βασίλης Κικίλιας προκειμενου να εξετάσουν όλα τα δεδομένα που εχουν δημιουργήσει μια άκρως εκρηκτική οσο επικίνδυνη στην περιοχή.

«Λυπάμαι που συναντιόμαστε σε μία τόσο δυσάρεστη συγκυρία, μετά το τραγικό περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας. Αλλά αισθάνθηκα απολύτως αναγκαίο, τώρα που πέρασε το απαραίτητο χρονικό διάστημα να κάνουμε αυτήν τη σύσκεψη, ώστε να έχω μια πλήρη εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει στο Δήμο και τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής. Και πραγματικά εκφράζω, για άλλη μια φορά, και ως γονιός πρωτίστως και ως πολίτης και ως πολιτικός, τη βαθιά μου θλίψη για το τραγικό αυτό περιστατικό», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Χιλιάδες κόσμος συγκεντρώνεται σε διάφορες γειτονιές, προκειμένου να γίνονται πορείες διαμαρτυρίας, κάτι που με ανησυχεί πάρα πολύ. Διότι γίνονται και άλλες ενέργειες, για τις οποίες ανησυχώ. Πέρα από την ειρηνική διαμαρτυρία, την οποία τη βρίσκω απολύτως δίκαιη και το θυμό και την οργή που επικρατεί. Σήμερα, πως θα μπορούσε κάποιος γονιός να πάει το παιδί του στο σχολείο, όταν το διπλανό παιδάκι έχασε, όπως έχασε, τη ζωή του;», σημείωσε με την σειρά του ο κ. Κασσαβός με τον κ. Μητσοτάκη να καταλήγει:

«Θα επιμείνουμε να αναδεικνύουμε τα ζητήματα αυτά και να καταθέτουμε και συγκεκριμένες προτάσεις. Γιατί, για εμάς, η ασφάλεια είναι βασική προϋπόθεση ελευθερίας. Η παροχή ασφάλειας είναι η πρώτη υποχρέωση της ευνομούμενης Πολιτείας απέναντι στους Έλληνες πολίτες».

Ταυτόχρονα, από τη ΝΔ υπενθύμιζαν με νόημα τις τελευταίες παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα θέματα ασφάλειας:

- Στις 20 Απριλίου 2016, προκάλεσε Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή, στην διάρκεια της οποίας επεσήμανε την έξαρση της εγκληματικότητας και τις ευθύνες της Κυβέρνησης.

- Στις 16 Ιουνίου του 2016, μετέβη στο Μενίδι όπου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο και το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης. Επεσήμανε την έλλειψη επαρκούς αστυνομικού προσωπικού, υπογράμμισε τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εγκληματικότητα και τόνισε ότι η κατάσταση αυτή «δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας στους πολίτες».

- Στις 17 Φεβρουαρίου 2017 με επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε στην ώρα του πρωθυπουργού υπογράμμισε την έξαρση της εγκληματικότητας, αναφέρθηκε στο «άβατο» των Εξαρχείων και πρόσθεσε ότι «ανάλογα φαινόμενα υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Αττικής στο Ζεφύρι, τις Αχαρνές, στον Ασπρόπυργο». Αντί άλλης απάντησης, όμως, στην συζήτηση αυτή, ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι «το θέμα δεν είναι επίκαιρο».

Δημοφιλή