Επεισόδια σε πορεία διαμαρτυρίας στο Μενίδι. Πετροπόλεμος με αστυνομικούς και ρίψη μολότοφ

Εκρηκτικό το κλίμα στο Μενίδι. Πετροπόλεμος με αστυνομικούς και ρίψη μολότοφ

Ένταση προκλήθηκε αργά το απόγευμα σε πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή στο Μενίδι. Ομάδα 100 περίπου νεαρών κουκουλοφόρων άρχισε να ρίχνει πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, με τους τελευταίους να απαντούν με χημικά. Το κλίμα ήταν εκρηκτικό, ενώ ο αριθμός των διαδηλωτών άγγιζε συνολικά τους 1.500.

Οι διαδηλωτές είχαν προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του σταθμού, ενώ αύριο, Τρίτη, το απόγευμα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο αντιπρόσωπος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αθίγγανων, Αντώνης Τσακίρης, είχε μιλήσει νωρίτερα στον ΑΝΤ1 με αφορμή την ένταση που επικρατεί στη περιοχή μετά την αποφυλάκιση του 23χρονου Ρομά που συνελήφθη με την κατηγορία ότι πυροβολούσε άσκοπα την ημέρα που έπεσε νεκρός από σφαίρα ο 11χρονος.

«Θα τα πούμε λίγο ωμά σήμερα γιατί έχουμε δημοκρατία, εμπιστευόμαστε την ΕΛ.ΑΣ. και τη Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Τσακίρης και πρόσθεσε: «Κατ' αρχήν θέλουμε να στείλουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού και να ξέρετε ότι δεν φταίει όλος ο τσιγγάνικος λαός για ό,τι έγινε».

«Εμείς έχουμε έρθει σε επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με την αστυνομία για να συνεργαστούμε και να βάλουμε κάτω μία στρατηγική για να πάψει η παραβατικότητα και για να μην φθάσουμε στην εγκληματικότητα. Όμως δεν είχαμε ανταπόκριση. Τώρα πρόκειται για ένα περιστατικό, το οποίο σε ένα ή δύο μήνες θα το έχουν περάσει ντούκου. Και πάλι εμείς την πληρώνουμε και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό», είπε απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για το ποιες ενέργειες κάνει η κοινότητα για να απομονώσει τα περιστατικά.

Ο αντιπρόσωπος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αθίγγανων παραδέχθηκε ότι «υπάρχει άφθονο το ναρκωτικό στις περιοχές των δυτικών προαστίων», ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει το παράπονο των τσιγγάνων.

«Το παράπονο μας είναι ότι φταίει ένας τσιγγάνος, αλλά την πληρώνουμε όλοι», είπε χαρακτηριστικά.

«Κάποιοι ανέχονται την κατάσταση στο Μενίδι».

F

Δημοφιλή