Ειδησεις

Συγχαρητήρια του τομεάρχη της ΝΔ στην κρατική μηχανή για τον τρόπο που αντέδρασε μετά τον ισχυρό σεισμό

Eurokinissi

Συγχαρητήρια στην κρατική μηχανή έδωσε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ που μετέβη στο νησί της Λέσβου, για να δει από κοντά την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τον σεισμό.

Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην κρατική μηχανή, να δώσουμε συγχαρητήρια στον στρατό της περιοχής, στην πυροσβεστική, στην αστυνομία, στην εκκλησία, γιατί όλες αυτές τις δύσκολες ώρες όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει επιδείξει μεγάλη αυταπάρνηση είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ Καραμανλής.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ σημείωσε ότι μετέβη στο νησί μαζί με τον βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην περιοχή Χαράλαμπο Αθανασίου, έπειτα από εντολή του κ. Μητσοτάκη «για να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους, να δώσουμε συλλυπητήρια -είδαμε πριν από λίγο τους συγγενείς του θύματος- και να καταγράψουμε τις ζημιές».

Αναφερόμενος σε σύσκεψη που θα γίνει απόψε στο νησί, ο κ Καραμανλής είπε ότι πρέπει να εξεταστούν μια σειρά μέτρων για τους κατοίκους του χωριού Βίσα, που πρότεινε ο κ Αθανασίου: «Πρέπει να γίνουν διευκολύνσεις και κάποιες απαλλαγές, τόσο για τον ΕΝΦΙΑ όσο και για τον ΕΦΚΑ , γιατί όπως βλέπουμε εδώ, η ζημιά είναι πρωτοφανής.

Το χωριό στην ουσία έχει καταστραφεί ολοσχερώς» τόνισε και συμπλήρωσε πως είναι καλό να γίνει γρήγορα η καταγραφή των ζημιών ώστε να μπορέσει να βοηθήσει και η ΕΕ όπου υπάρχει κονδύλι για τις φυσικές καταστροφές. Όπως ανέφερε η Επίτροπος κ. Κρέτσου έχει ενημερωθεί από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και «απ ό,τι καταλαβαίνω θα δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία», ενώ αναμένεται να επισκεφθεί το νησί.

«Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική, στον Στρατό και στην κρατική μηχανή που κάνουν τα αδύνατα δυνατά οι άνθρωποι για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Γιατί όπως βλέπετε, είναι ακόμη επικίνδυνη η κατάσταση, ο κόσμος δεν πρέπει να μπει στα σπίτια του μέχρι να γίνει ολόκληρη η καταγραφή» υπογράμμισε ο κ Καραμανλής.

Από την πλευρά του και ο Χαράλαμπος Αθανασίου υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι λειτούργησε έγκαιρα ο κρατικός μηχανισμός, ενώ ενημέρωνε από την πρώτη στιγμή για την κατάσταση τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η πυροσβεστική υπηρεσία κατέβαλε συγκλονιστικές προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό της άτυχης γυναίκας, η αστυνομία, ο στρατός, η εκκλησία και βεβαίως η τοπική αρχή που ήρθε με έτοιμο πρόγραμμα.

«Η καταστροφή είναι βιβλική και έχουμε κάνει μια σειρά προτάσεων που πιστεύουμε ότι με ομόφωνη απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου μπορούν να υλοποιηθούν για να ανακουφιστεί ο κόσμος» συμπλήρωσε ο κ. Αθανασίου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)