ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποπλάνηση 9χρονης στον Πειραιά από 71χρονο καταστηματάρχη. Είχε κατηγορηθεί για ανάλογες πράξεις στο παρελθόν

Nuli_k via Getty Images

Ο 71χρονος συνελήφθη το πρωί της 6ης Ιουνίου 2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 5ης Ιουνίου 2017 εντός του καταστήματός του στον Πειραιά φίλησε στο στόμα και θώπευσε 9χρονη, υπήκοο Αλβανίας, η οποία είχε μεταβεί μαζί με 10χρονη φίλη της στο κατάστημα για να αγοράσει κάτι.

Ο 71χρονος εκμεταλλεύτηκε την ολιγόλεπτη απουσία της 10χρονης για να αποπλανήσει την 9χρονη. Η 10χρονη έφυγε για λίγο από το μαγαζί για να πάει στο σπίτι της που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και να πάρει χρήματα. Όταν γύρισε, ο δράστης σταμάτησε να πειράζει την 9χρονη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος είχε προβεί σε ανάλογες πράξεις στο παρελθόν δρώντας και πάλι μέσα στο κατάστημά του με θύματα κορίτσια κάτω των 12 ετών. Μάλιστα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να είχε πέσει θύμα του και η 10χρονη φίλη της 9χρονης.

Στις 6 Ιουνίου οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή. Κατόπιν, τον παρέπεμψε στο Ανακριτικό Τμήμα, όπου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.