Τα βιβλία του Harry Potter μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους (σύμφωνα με την επιστήμη)

Τα βιβλία του Harry Potter μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους (σύμφωνα με την επιστήμη)
youtube

O Harry Potter, ο μικρός μάγος που μπήκε στην ζωή μας πριν 20 χρόνια, δεν είναι μόνο ένα σημαντικό κομμάτι της ποπ κουλτούρας, αλλά και το διαβατήριο για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Και δεν το λέμε μόνο εμείς, που είμαστε φανατικοί του Harry Potter και της παρέας του, αλλά και η επιστήμη. Η αμερικάνικη έκδοση της HuffPost, συγκέντρωσε τρεις τρόπος που τα βιβλία του Harry Potter επιδρούν θετικά στην ζωή μας και σας τους παρουσιάζουμε.

Τα βιβλία βοηθούν να έχουν οι αναγνώστες λιγότερες προκαταλήψεις.

Έρευνα που έγινε το 2014 διαπίστωσε ότι τα παιδιά που διαβάζουν Harry Potter είναι πιο πιθανό να έχουν λιγότερες προκαταλήψεις απέναντι στις μειονότητες και να επιδεικνύουν υψηλότερα επίπεδα ενσυναίσθησης. Σύμφωνα με την θεωρία, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι και ο ίδιος ο Potter τάσσεται κυρίως με ανθρώπους που είναι περισσότερο περιθωριοποιημένοι.

Τα «Harry Potter» μπορούν να σας δώσουν πληροφορίες για τον τύπο της προσωπικότητάς σας.

Νιώθετε περισσότερο Hufflepuff ή Gryffindor; Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2015, οι 4 οίκοι του Hogwarts έχουν πολλά κοινά στοιχεία με τα διαφορετικά είδη προσωπικότητας, με τα οποία μπορεί να ταυτιστεί κανείς.

Συγκεκριμένα για όποιον δεν θυμάται. Όσοι ανήκουν στο Gryffindor διακρίνονται για το θάρρος και τον ηρωισμό τους, όσοι ανήκουν στο Hufflepuff είναι φιλικοί και δίκαιοι, όσοι είναι Ravenclaw είναι ιδιαίτερα έξυπνοι και οξυδερκείς και όσοι είναι Slytherin είναι φιλόδοξοι.

Γενικά το διάβασμα των βιβλίων οξύνει τον νου και βοηθά στην διαχείριση άγχους.

Ακόμα κι αν τα παραπάνω δεν σας έχουν πείσει, το διάβασμα των βιβλίων μπορεί να σας ωφελεί γενικότερα. Όπως έχουν δείξει οι έρευνες κατά καιρούς, τα βιβλία μειώνουν το στρες και λειτουργούν ως μέσο διαφυγής. Πέρα από αυτό, όμως, οξύνει τον νου και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ.

Δημοφιλή