Διέταξε ο Πούτιν να δηλητηριάσουν αυτόν τον άνδρα; Ποιος ο ρόλος της ξανθιάς Ουκρανής Ελμίρα

Διέταξε ο Πούτιν να δηλητηριάσουν αυτόν τον άνδρα; Ποιος ο ρόλος της ξανθιάς Ουκρανής Ελμίρα

Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Πούτιν διέταξε την εκτέλεση ενός πληροφοριοδότη στο Παρίσι ισχυρίζεται πως έχει το BuzzFeed News. Η ιστοσελίδα συνομίλησε μάλιστα με την γυναίκα που συνόδευσε τον άνδρα στο ταξίδι, η οποία δηλώνει βέβαιη ότι ο Ρώσος έπεσε θύμα της ρωσικής κυβέρνησης.

Ήταν απόγευμα της 10ης Νοεμβρίου του 2012, όταν ο Ρώσος επιχειρηματίας Αλεξάντερ Πεπεριλίχνι βγήκε για τζόκινγκ στην γειτονιά του στο Λονδίνο. Νωρίτερα είχε δειπνήσει με την σύζυγο και την κόρη του στο σπίτι -η Τατιάνα Πεπεριλίχνι είχε ετοιμάσει μια παραδοσιακή ρωσική σούπα- και είχε περιγράψει συνοπτικά το πρόσφατο ταξίδι του στο Παρίσι. Λίγες στιγμές αργότερα, θα έπεφτε αναίσθητος στο πεζοδρόμιο, μπροστά από το σπίτι του. Οι προσπάθειες των περαστικών να τον συνεφέρουν δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Ο Πεπεριλίχνι ήταν νεκρός.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ίχνη δηλητηρίου στο στομάχι του άνδρα και ήταν ξεκάθαρο πως δεν είχε πεθάνει από φυσικά αίτια. Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί κατά πόσο ο θάνατος του επιχειρηματία οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να πιστεύουν ότι ο Πεπεριλίχνι δηλητηριάστηκε με εντολή του Πούτιν στο Παρίσι. Εξάλλου ο ίδιος ήταν το πρόσωπο που παρέδωσε στις ελβετικές αρχές αρχεία που έδειχναν την εμπλοκή ανώτατων Ρώσων αξιωματούχων στο σκάνδαλο κλοπής 220 εκατ. δολαρίων από το ρωσικό Δημόσιο. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε μετακομίσει μάλιστα στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το Buzzfeed, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι έχει διατάξει να μην δοθούν στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ερευνών για τα αίτια θανάτου του Πεπεριλίχνι. Παρόλα αυτά, η ιστοσελίδα έλαβε έγγραφα της MI6 που δείχνουν ότι οι Βρετανοί πράκτορες αποδέχονται το σενάριο της δηλητηρίασης με εντολή της ρωσικής κυβέρνησης. Το αμερικανικό Κογκρέσο επίσης υποστηρίζει αυτή την εκδοχή, ενώ η Γαλλία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως μια οργανωμένη δολοφονία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πεπεριλίχνι είχε επισκεφτεί το Παρίσι συνοδεία μιας 22χρονης Ουκρανής, για την οποία συνήθιζε να αγοράζει ακριβά δώρα. Η ξανθιά γυναίκα με τα διαπεραστικά μαύρα μάτια, όπως την περιγράφουν, δεν βρέθηκε ποτέ ενώπιον των βρετανικών ή γαλλικών αρχών, όμως μίλησε στο BuzzFeed. Η ίδια δηλώνει πως ο άνδρας έδειχνε ιδιαίτερα αγχωμένος σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού τους, ενώ δεν της φαίνεται περίεργο το ότι μπορεί να εκτελέστηκε.

«Συμβαίνει στους Ρώσους που έρχονται στο Λονδίνο. Έδωσε στοιχεία στην Ελβετία και μπορείς να δολοφονηθείς γι' αυτό», δήλωσε η Ελμίρα Μεντίνσκα, όπως ονομάζεται.

Δημοφιλή