ΔΙΕΘΝΕΣ
14/06/2017 11:29 EEST | Updated 14/06/2017 11:29 EEST

Πούτιν: Η Ορθοδοξία κάλυψε το κενό από την κατάρρευση του κομμουνισμού

Anadolu Agency via Getty Images
MOSCOW, RUSSIA - APRIL 12: Russian President Vladimir Putin attends the Easter service in Christ the Savior Cathedral in Moscow, Russia on April 12, 2015. Orthodox Christian believers mark the Holy Week of Easter in celebration of the crucifixion and resurrection of Jesus Christ. (Photo by Sefa Karacan/Anadolu Agency/Getty Images)

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν θεωρεί ότι η αναβίωση της Ορθοδοξίας στη Ρωσία είναι δικό του έργο, αλλά έργο του ρωσικού λαού. Αυτή την άποψη διατύπωσε ο πρόεδρος Πούτιν στην ταινία του γνωστού Αμερικανού σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν με τίτλο «Συνέντευξη με τον Πούτιν», στην οποία λέει χαρακτηριστικά: «Δεν το έκανα εγώ αλλά ο ρωσικός λαός».

Ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος, στην ίδια «συνέντευξη», εξηγεί γιατί αναβίωσε η Ορθοδοξία σε μια χώρα όπου επί επτά σχεδόν δεκαετίες κυριαρχούσε ο μαρξισμός και η κομμουνιστική ιδεολογία. Κατά την άποψή του, η αναγέννηση της Ορθοδοξίας σχετίζεται, όπως λέει, με το ότι η κομμουνιστική ιδεολογία έπαψε να υπάρχει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ιδεολογικό κενό, το οποίο δεν μπορούσε να καλυφθεί από τίποτα άλλο, παρά από τη θρησκεία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)