Χούλιγκαν οι... κουκουλοφόροι του Μενιδίου που δυναμιτίζουν το κλίμα;

Χούλιγκαν οι... κουκουλοφόροι του Μενιδίου που δυναμιτίζουν το κλίμα;
eurokinissi

Σε ομάδα χούλιγκαν επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των νεαρών που δυναμιτίζουν το κλίμα στο Μενίδι και προχωρούν σε εμπρησμούς σπιτιών που ανήκουν σε Ρομά.

Την περασμένη Κυριακή νεαροί με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους έκαψαν με μολότοφ σπίτια Ρομά αμαυρώνοντας την ειρηνική πορεία των κατοίκων της περιοχής που διαμαρτύρονταν για την εγκληματικότητα και το θανάσιμο τραυματισμό του μικρού Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών. Μία ημέρα μετά πυρήνας περίπου 100 ατόμων με μολότοφ επιχείρησε να προσεγγίσει καταυλισμό Ρομά πίσω από σιδηροδρομικό σταθμό Μενιδίου. Διμοιρίες των ΜΑΤ τους απώθησε με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια. Η Αστυνομία προσπαθεί να λάβει μέτρα προκειμένου ακροδεξιοί κύκλοι να μην καταφέρουν να εκμεταλλευτούν τον δικαιολογημένο θυμό και οργή των κατοίκων μετά το τραγικό περιστατικό.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε χούλιγκαν με έδρα το Μενίδι, οι οποίοι είναι νεαρής ηλικίας και έχουν… εμπειρία στις μολότοφ.

Στο μεταξύ, στο κτίριο του υπουργείου Προστασίας στη λεωφόρο Κατεχάκη έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα συσκέψεις για να εκπονηθεί νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τη δυτική Αττική. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας απουσίασε για λίγο από την Αθήνα, καθώς μετέβη στη Λέσβο λόγω του σεισμού, και επέστρεψε την Τρίτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεχιστεί η ενημέρωσή του για την κατάσταση στο Μενίδι και αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις, ενδεχομένως και κάποιες επίσημες ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ληφθούν στις «κόκκινες» περιοχές. Σύμφωνα με έναν πρώτο σχεδιασμό, στόχος είναι στο Μενίδι, στον Ασπρόπυργο, στη Φυλή και στα Μέγαρα, να περιπολούν καθημερινά 120 αστυνομικοί με 15 περιπολικά, ενώ ανά 15 ημέρες να γίνονται δύο στοχευμένες επιχειρήσεις της Ασφάλειας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος (ναρκωτικά, όπλα). Κατά τις ημέρες αυτές ο αριθμός των αστυνομικών θα φτάνει τους 208 (το μήνα θα απασχολούνται 1.200 άνδρες).

Παράλληλα, θα ενταθούν οι έρευνες με τη μέθοδο «follow the money» (ακολουθώντας το χρήμα) για να βρεθούν οι «πηγές» διακίνησης μαύρου χρήματος στην περιοχή και να εξαρθρωθούν τα μεγάλα κυκλώματα. Στο πλαίσιο αυτό η Αστυνομία θα επιχειρήσει να ενδυναμώσει το πληροφοριακό της δίκτυο στη δυτική Αττική. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βρεθούν άτομα από την τοπική κοινωνία, κυρίως Ρομά, που θα βοηθήσουν πληροφοριακά το έργο των Αρχών.

Δημοφιλή