Πέθανε η μούσα των Rolling Stones, Anita Pallenberg

Πέθανε η μούσα των Rolling Stones, Anita Pallenberg

Η Anita Pallenberg, το θρυλικό It-Girl της δεκαετίας του '60 και του '70, πέθανε σε ηλικία 73 ετών.

Η Pallenberg, ηθοποιός και μοντέλο, έγινε ευρύτερα γνωστή ως η μούσα των Rolling Stones, κατά την περίοδο της 12χρονης σχέσης της με τον Keith Richards. Η είδηση του θανάτου της επιβεβαιώθηκε από τη στενή της φίλη, Stella Schnabel, μέσω Instagram. Τα αίτια του θανάτου της παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής.

I have never met a woman quite like you Anita.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stella Madrid 🍓 (@stella__schnabel) στις

Η Pallenberg γεννήθηκε στη Ρώμη, κατά τη γερμανική κατοχή, τον Ιανουάριο του 1944. Ο πατέρας της ήταν Ιταλός ταξιδιωτικός πράκτορας και καλλιτέχνης και η μητέρα της Γερμανίδα γραμματέας. Μετά την αποβολή της από το γερμανικό οικοτροφείο στο οποίο φοιτούσε, σε ηλικία 16 ετών, ξεκίνησε το modelling, πρώτα στην Ιταλία και αργότερα στη Νέα Υόρκη -όπου και μπήκε στον κύκλο του Factory του Andy Warhol.

Το 1965 η Pallenberg πήγε σε μια συναυλία των Rolling Stones και κατάφερε να μπει στα παρασκήνια, όπου και γνώρισε το συγκρότημα. Έτσι ξεκίνησε η σχέση της με τον κιθαρίστα της μπάντας, Brian Jones, ο οποίος όμως σύντομα έγινε βίαιος απέναντί της, σύμφωνα με δικές της δηλώσεις. Το αποτέλεσμα ήταν η Anita να αφήσει τον Jones για τον Keith Richards. Το ζευγάρι εγκαταστάθηκε σε ένα σπίτι στο Λονδίνο και απέκτησαν τρία παιδιά μαζί, τον Marlon, την Angela και τον Tara, ο οποίος όμως πέθανε σε νηπιακή ηλικία το 1976. Χώρισαν το 1980, έχοντας προηγουμένως αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα λόγω συστηματικής κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών.

Μέσα στα 12 χρόνια της σχέσης της με τον Richards, η Pallenberg έγινε η μούσα των Rolling Stones, κάνοντας μεταξύ άλλων φωνητικά για το «Sympathy for the Devil», ενώ το 1970 έπαιξε μαζί με τον Mick Jagger στο αστυνομικό δράμα «Performance» του Nicolas Roeg. Λέγεται μάλιστα ότι ο Jagger είχε ρεμιξάρει κομμάτια του άλμπουμ του συγκροτήματος «Beggars Banquet», έπειτα από δική της παρέμβαση.

Η Pallenberg έπαιξε σε αρκετές ταινίες στην πορεία της καριέρας της, όπως στο «Barbarella» και το «Candy» του 1968, δίπλα στον Marlon Brando και τον Richard Burton.

Μεγαλώνοντας, η Pallenberg ακολούθησε καριέρα στο χώρο της μόδας, λαμβάνοντας μάλιστα σχετικό πτυχίο από το Central Saint Martins, έπειτα από τετραετή φοίτησή της εκεί, το 1994.