Σάλος (ξανά) με την United Airlines. Υπάλληλος σπρώχνει στο πάτωμα 71χρονο επιβάτη

Σάλος (ξανά) με την United Airlines. Υπάλληλος σπρώχνει στο πάτωμα 71χρονο επιβάτη
YouTube

Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει έναν ακόμα υπάλληλο της αεροπορικής εταιρείας United Airlines να προκαλεί σωματικές βλάβες σε έναν επιβάτη. Το περιστατικό συνέβη το 2015, όμως βγήκε στο «φως» μετά τις αντιδράσεις από την βίαιη απομάκρυνση επιβάτη από πτήση της ίδιας εταιρείας.

Το νέο βίντεο δείχνει έναν ηλικιωμένο άνδρα να πλησιάζει υπάλληλο της United στο αεροδρόμιο Τζωρτζ Μπους στο Τέξας για να του κάνει μια ερώτηση. Ο υπάλληλος τότε φαίνεται να σπρώχνει τον ηλικιωμένο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πέσει στο πάτωμα, χτυπώντας το κεφάλι του. Σαν να μην έφτανε αυτό, κανένας από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου και της αεροπορικής εταιρείας δεν έτρεξε να βοηθήσει τον άνδρα.

Ο 71χρονος Ρόναλντ Τίγκνερ τώρα μηνύει την αεροπορική εταιρεία για 1 εκατομμύρια δολάρια. Ο δικηγόρος του εξηγεί ότι ο πελάτης του είχε προσεγγίσει τον υπάλληλο Αλεχάντρο Αναστέζια για να του ζητήσει να του βγάλουν μια κάρτα επιβίβασης, με τον τελευταίο να του χαμογελά «ειρωνικά» και να του απαντά πως είχαν «πολύ δουλειά». Τότε ο 71χρονος του είπε να σταματήσει να έχει αυτό το χαμόγελο στα χείλη του, με τον υπάλληλο να εξοργίζεται και να επιδεικνύει μια αντιεπαγγελματική και ιδιαίτερα επικίνδυνη συμπεριφορά κατά του ηλικιωμένου.

«Είναι ένα από τα πιο απάνθρωπα πράγματα που έχω δει στην ζωή μου», είπε ο δικηγόρος, Γουίλιαμ Χόκι.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται στην δημοσιότητα λίγες εβδομάδες μετά τον σάλο που είχε προκαλέσει η βίαιη απομάκρυνση ενός γιατρού από εσωτερική πτήση της United Airlines. Η ασφάλεια της εταιρείας είχε χτυπήσει και σύρει αιμόφυρτο τον επιβάτη επειδή αρνήθηκε να παραδώσει την θέση του σε ένα μέλος του πληρώματος. Η εταιρεία είχε κλείσει περισσότερες θέσεις από αυτές που ήταν διαθέσιμες, πιστεύοντας ότι κάποιοι επιβάτες δεν θα έφταναν στο αεροδρόμιο, και απαιτούσε από τους επιβάτες να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα».

Δημοφιλή