«Πυρά» Τόσκα κατά ΠΟΑΣΥ: Επιπόλαιη και εκ του πονηρού η απόφαση για εκδήλωση στα Εξάρχεια

«Πυρά» Τόσκα κατά ΠΟΑΣΥ: Επιπόλαιη και εκ του πονηρού η απόφαση για εκδήλωση στα Εξάρχεια
Eurokinissi

«Επιπόλαιη» και «εκ του πονηρού» χαρακτήρισε την απόφαση της ΠΟΑΣΥ να πραγματοποιήσει εκδήλωση στα Εξάρχεια ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, η εκδήλωση των αστυνομικών «χαλάει το ευρύτερο σχέδιο εξομάλυνσης της περιοχής», ενώ ανέφερε πως «έτυχε της άμεσης υποστήριξης του κ. Άδωνι Γεωργιάδη». Η αστυνομία, όπως και ο στρατός, είναι «εργαλεία του κράτους, νόμιμης βίας» και έτσι πρέπει να λειτουργούν, είπε, σημειώνοντας ότι στα Εξάρχεια θα πρέπει να μπορούν να κάνουν εκδηλώσεις πολίτες και κάτοικοι της περιοχής.

Υπογράμμισε πως, τα δύο «άβατα» της Δυτικής Αττικής και των Εξαρχείων πρέπει να σπάσουν ενώ συμπλήρωσε πως εδώ και καιρό υπάρχει συνεργασία με το Δήμο Φυλής όπου θα αγοραστούν τζιπ για την Αστυνομία και θα παραχωρηθεί κτήριο τον Αύγουστο. «Την κατάσταση την γνωρίζουμε πολλά χρόνια και δεν ήλθε στο προσκήνιο λόγω του παιδιού» τόνισε.

Ο κ. Τόσκας τόνισε επίσης πως η βία θα περιοριστεί με συστηματικό τρόπο και επεσήμανε πως «κατεβάζουμε περισσότερους αστυνομικούς από τα γραφεία στον δρόμο».

Δημοφιλή