Οι αντιδράσεις των κομμάτων «πάγωσαν» το «Θέμα της Ημέρας», τη νέα στήλη στην ιστοσελίδα της Βουλής

Οι αντιδράσεις των κομμάτων «πάγωσαν» το «Θέμα της Ημέρας», τη νέα στήλη στην ιστοσελίδα της Βουλής
Βουλή

Την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και το «πάγωμα» της νέας στήλης της ιστοσελίδας τη Βουλής, «Το Θέμα της Ημέρας» προκάλεσαν οι αντιδράσεις των κομμάτων.

Η ιστοσελίδα της Βουλής εγκαινίασε εδώ και λίγες ημέρες ειδική στήλη με το θέμα της ημέρας. Χθες, Τετάρτη 14.6.2017, το θέμα της ημέρας είχε τίτλο «Τι επιδιώκει η Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup μετά την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων από τη Βουλή».

Σύμφωνα με το κείμενο που ακολουθούσε, «μετά την υπερψήφιση από τη Βουλή, στις 18 Μαΐου και στις 9 Ιουνίου 2017, όλων των προαπαιτούμενων μέτρων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς και την υπερψήφιση των αντίμετρων της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την ενίσχυση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας, συνεδριάζει αύριο στο Λουξεμβούργο το Eurogroup (άτυπη συνδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης) με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα». Στο κείμενο είχαν παρατεθεί όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο.

Συνεργάτες του κ. Βούτση τόνιζαν ότι ο ίδιος δεν είχε ενημέρωση για το χθεσινό «Θέμα της Ημέρας» περί Eurogroup, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως το πρόβλημα δεν ήταν τόσο το θέμα όσο το ότι δεν είχαν ζητηθεί και δημοσιοποιηθεί οι απόψεις όλων των κομμάτων πριν γίνει η σχετική ανάρτηση.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν μόνο οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή

Ο θεσμός του Κοινοβουλίου δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να αποτελεί μέρος της κυβερνητικής προπαγάνδας» σημείωνε νωρίτερα με ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφέρει ότι παραβιάστηκε ευθέως αυτή η αρχή και υπογραμμίζει ότι «δεν πρόκειται να συναινέσει και να συμμετάσχει σε τέτοια παιχνίδια, που αναιρούν ακόμη και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών», αλλά «ούτε και θα δεχτεί τον ρόλο του διαγωνιζόμενου σε θέματα εκθέσεων που επιλέγει ο κ. Τσίπρας και οι προπαγανδιστές του».

Δημοφιλή