ΔΙΕΘΝΕΣ
16/06/2017 13:30 EEST | Updated 16/06/2017 13:30 EEST

Ανησυχία στην Κίνα λόγω αυτοαποκαλούμενου φαρσέρ που αγγίζει τα στήθη ανυποψίαστων γυναικών

d3sign via Getty Images
Beautiful woman talking to her smartphone in crowded city

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κίνα ένας αυτοαποκαλούμενος φαρσέρ που παριστάνει τον ταχυδακτυλουργό του δρόμου για να αγγίζει γυναικεία στήθη.

Η αστυνομία της πόλης Τσενγκντού έχει δεχτεί καταγγελίες για έναν άνδρα ονόματι Κρις Τσου, ο οποίος έχει περισσότερους από 40.000 ακολούθους στο ασιατικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Sina Weibo. Εκεί, ο ίδιος ανεβάζει βίντεο στα οποία φαίνεται να παρενοχλεί σεξουαλικά γυναίκες, με το πρόσχημα ότι κάνει φάρσες.

Ο Κρις σταματά νεαρές γυναίκες λέγοντάς τους ότι είναι ταχυδακτυλουργός και ότι θέλει να τους δείξει ένα κόλπο με νόμισμα. Όταν οι γυναίκες σταματούν, εκείνος ρίχνει το νόμισμα στο στήθος τους και αρχίζει να τις αγγίζει χωρίς την συγκατάθεσή τους, προκαλώντας αντιδράσεις. Οι χρήστες του διαδικτύου ζητούν από τις αρχές να τον συλλάβουν, καθώς τον θεωρούν επικίνδυνο για την ασφάλεια των γυναικών, ωστόσο δεν είναι γνωστό εάν το αίτημά τους θα εισακουστεί. Σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, ο άνδρας μπορεί να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας «φαρσέρ» ανεβάζει στο διαδίκτυο βίντεο στα οποία αγγίζει γυναίκες χωρίς την θέλησή τους. Ο Βρετανός μπλόγκερ Sam Pepper είχε δεχτεί οξεία κριτική όταν άρχισε να παρενοχλεί γυναίκες στον δρόμο, αγγίζοντας τα οπίσθιά τους. Το περιστατικό μάλιστα φέρεται να κατέστρεψε την σύντομη διαδικτυακή καριέρα του, παρόλα αυτά η λίστα με τους άνδρες που δημοσιεύουν τέτοιου είδους βίντεο μεγαλώνει.

Ακόμα και στις κοινωνίες της Δύσης η σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στον δρόμο φαίνεται πως δεν αντιμετωπίζεται με την σοβαρότητα που της αρμόζει. Στην Ελλάδα, πολλοί χρήστες του διαδικτύου επιτέθηκαν φραστικά, αμφισβήτησαν και κατέκριναν μια νεαρή που κατήγγειλε την παρενόχλησή της από ρασοφόρο-επιδειξία σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Και όλα αυτά λίγους μήνες αφότου οι ΗΠΑ εξέλεξαν έναν άνδρα που παραδέχτηκε δημόσια πως αρπάζει τις γυναίκες από το αιδοίο.

Sponsored Post