ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/06/2017 03:29 EEST | Updated 16/06/2017 03:29 EEST

Φουλ επίθεση της ΝΔ για τις αποφάσεις του Eurogroup. Πήραν ότι τους έδωσαν και πανηγυρίζουν

sooc

Μέσα σε 225 λέξεις - όσες ακριβώς περιλαμβάνονται στο μεταμεσονύκτιο δελτίο Τύπου - η ΝΔ επιχειρεί να αποδομήσει τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τις αποφάσεις του Eurogroup καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτά που, τελικώς, μένουν από όλη αυτή τη διαδικασία είναι τα βαριά μέτρα για τους πολίτες και η πολυετής λιτότητα.

Αυτά επισήμως, γιατί μόλις ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου το - αναμενόμενο - non paper υπό τον τίτλο “θετικό μήνυμα στις αγορές η απόφαση του Eurogroup”, το ένα μετά το άλλο τα γαλάζια στελέχη πήραν τη σκυτάλη και με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτέθηκαν στην συγκυβέρνηση με καυστικά σχόλια:

Άδωνις Γεωργιάδης

“Οι άνθρωποι είναι πλέον προβλέψιμοι. Τι σας έλεγα από το πρωί; δεν πήραν χρέος, δεν πήραν Qe αλλά πήραν αυτά που ήθελαν....απατεώνες”

Γιάννης Βρούτσης

“Ραντεβού στις κάλπες απατεώνες κ ψεύτες! Τα είχατε συμφωνήσει όλα όμως παίζατε θέατρο και κάνατε πλάκα με τον Ελληνικό λαό άθλιοι”

Την ίδια ώρα, από τα κεντρικά της ΝΔ δινόταν το στίγμα της επικοινωνιακής αντεπίθεσης με αιχμή της κριτικής κατά της Κυβέρνησης, το γεγονός ότι “πέρασε για μία ακόμα φορά, κάτω από τον πήχη που η ίδια είχε θέσει”.

Στην επίσημη ανακοίνωση τους οι επιτελείς της ΝΔ στέκονται στο γεγονός ότι η δεύτερη αξιολόγηση ολοκληρώθηκε με τεράστια καθυστέρηση και βαρύ κόστος για τους πολίτες, σημειώνοντας ότι η δόση ύψους 8,5 δις ευρώ, είναι πολύ χαμηλότερη από τις ανάγκες της οικονομίας, αλλά και από την πρόβλεψη της συμφωνίας.

Στην οδό Πειραιώς θεωρούν ότι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση μόλις πρόσφατα ψήφισε ένα σκληρότατο τέταρτο Μνημόνιο, με νέα μέτρα μέχρι το 2022 και πολύ ψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, δεν πήρε καμία ουσιαστική, θετική απόφαση για το χρέος, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα προς τους βουλευτές του για να το ψηφίσουν.

“Η ουσιαστική συζήτηση για το χρέος μετατίθεται για το τέλος του προγράμματος μετά τα μέσα του 2018” τονίζουν, για να προσθέσουν οτι “δεν φαίνεται να πετυχαίνει την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ. στους επόμενους μήνες”.

Όσο για τις αναφορές του Μεγάρου Μαξίμου ότι υπήρξαν ριζικές αλλαγές σε σχέση με την απόφαση του Eurogroup της 22ας Μαΐου, τα γαλάζια στελέχη θεωρούν, ότι η κυβέρνηση δεν πήρε καμία ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με τη συμφωνία που πριν τρεις εβδομάδες απέρριψε, αντιθέτως, πήρε ό,τι της έδωσαν.

Μάλιστα, κάνουν, λόγο για λεονταρισμούς του Αλέξη Τσίπρα οι οποίοι αποδείχτηκαν μια “χιλιοπαιγμένη επικοινωνιακή μεθόδευση η οποία δεν πείθει πλέον κανέναν”.

Sponsored Post