Που θα πάνε οι δισεκατομμυριούχοι σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου; (ναι, τα έχουν ήδη κανονίσει)

Που θα πάνε οι δισεκατομμυριούχοι σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου; (ναι, τα έχουν ήδη κανονίσει)
Planet earth from the space at night . Some elements of this image furnished by NASA
Planet earth from the space at night . Some elements of this image furnished by NASA
Nastco via Getty Images

Σε μια εποχή που ο φόβος ενός πυρηνικού πολέμου δεν φαντάζει παράλογος, το μικρό αυτό ποσοστό του ανθρώπινου πληθυσμού που έχει στα χέρια του τον πλούτο της Γης προετοιμάζεται για το «τέλος του κόσμου».

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να μην έχει πρόσβαση σε δημόσια καταφύγια κατασκευασμένα για μια πυρηνική καταστροφή, όμως οι δισεκατομμυριούχοι της Σίλικον Βάλεϊ και της Γουόλ Στρητ έχουν μεριμνήσει να κατασκευάσουν «υπόγεια παλάτια» με πισίνες, γυμναστήρια και κινηματογράφους, σε περίπτωση που ο πλανήτης μας έρθει για άλλη μια φορά σε επαφή με την ανθρώπινη βλακεία.

Σύμφωνα με το BBC, Ο Μπιλ Γκέιτς φημολογείται ότι έχει καταφύγια κάτω από τις ιδιοκτησίες του στην Ουάσινγκτον και την Καλιφόρνια. Εταιρείας σαν την Civos X Point αναλαμβάνουν να κατασκευάσουν τέτοιου είδους καταφύγια για χάρη εκείνων που ανησυχούν πως ο ανθρώπινος πολιτισμός θα καταστραφεί σε έναν πυρηνικό πόλεμο.

Ο Reid Hoffman, συνιδρυτής του LinkedIn και μεγαλοεπενδυτής δήλωσε στον New Yorker πριν από λίγους μήνες ότι πάνω από το 50% των δισεκατομμυριούχων της Silicon Valley έχει ήδη φροντίσει για κάποιο επίπεδο «ασφάλειας μετά την Αποκάλυψη» αγοράζοντας καταφύγια. Η ζήτηση σε τέτοιου είδους κατασκευές αυξήθηκαν κατά 300% μετά την εκλογή Τραμπ! Σύμφωνα με το Forbes, μια ιδιαίτερα δημοφιλής περιοχή για κατασκευή καταφυγίων είναι οι κεντρικές και νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ, αλλά και η Νέα Ζηλανδία. Ο Τιμ Τσανγκ, διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής Mayfield Fund, δήλωσε πρόσφατα στο New Yorker ότι «μαζεύει ακίνητα [...] προκειμένου να έχει στη διάθεση του καταφύγια».

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ιδρυτής του Reddit, Στηβ Χάφμαν, πρόσφατα αποκάλυψε πως θα κάνει εγχείρηση λέιζερ στα μάτια του γιατί θα είναι πραγματικά δύσκολο να βάζει τους φακούς επαφής του όταν έρθει το τέλος του κόσμου. Τι μας κρύβουν;

Δημοφιλή