Έλληνας καθηγητής φωτογραφήθηκε με τον Donald Trump και υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας

Έλληνας καθηγητής φωτογραφήθηκε με τον Donald Trump και υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας
facebook/Nikos Giannopoulos

Ο 29χρονος ελληνικής καταγωγής, Νίκος Γιαννόπουλος, είναι καθηγητής και διδάσκει στο Beacon Charter High School for the Art και αφού ανακηρύχθηκε «Καθηγητής της Χρονιάς», επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο μαζί με τους υπόλοιπους καθηγητές και με τον τρόπο του θέλησε να περάσει το δικό του μήνυμα για την LGBTQ κοινότητα. Μία κοινότητα, η οποία στην εποχή του Trump συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όπως στίγμα και ρατσισμό.

Όσο για τον Donald Trump, εκείνος αφού διάβασε μερικά σχόλια από τα χαρτιά του δεν σηκώθηκε καν από την θέση του για να χαιρετίσει τα τιμώμενα πρόσωπα.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, μεταξύ άλλων.

«Στο ταξίδι μου στον Λευκό Οίκο φόρεσα μία καρφίτσα με το ουράνιο τόξο, η οποία αντιπροσωπεύει την ευγνωμοσύνη μου στην LGBTQ κοινότητα, η οποία μου έχει διδάξει να είμαι περήφανος, τολμηρός και η ταυτότητά μου να με εφοδιάζει με δύναμη, ακόμα κι όταν οι συνθήκες το καθιστούν δύσκολο.»

Τόνισε ότι ο ίδιος έχει σταθεί τυχερός σε αντίθεση με τόσους άλλος που δεν κατάφεραν ποτέ να γίνουν αποδεκτοί.

«Είμαι από τους τυχερούς. Μοιράζομαι τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής μου με έναν σύντροφο που με καταλαβαίνει καλύτερα από κανέναν άλλον στον κόσμο. Έχω μία μητέρα που πάντοτε μου επέτρεπε να είμαι ο εαυτός μου, τονίζοντας τα πλεονεκτήματά μου και χτίζοντας την αυτόπεποίθησή μου για να είναι ασπίδα σε οποιαδήποτε μισαλλοδοξία αντιμετωπίσω. Έχω μία αδερφή, έναν αδερφό, έναν πατέρα, μία κουνιάδα και έναν κουνιάδο που με αποδέχονται, με χαίρονται και με αγαπούν άνευ όρων ολόκληρη τη ζωή μου»

Ενώ προσέθεσε:

«Ως άνθρωποι LGBTQ, η ταυτότητά μας είναι πολύπλοκη, αλλά οι ανάγκες μας είναι καθολικές. Να μας αγαπούν, να μας σέβονται για αυτό που είμαστε και να είμαστε πλήρως ισότιμοι Αμερικανοί πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής»