ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/06/2017 12:45 EEST | Updated 19/06/2017 12:45 EEST

Βίντεο: Τι να κάνετε εάν σας απειλούν με γυμνές φωτογραφίες στο διαδίκτυο - Καμπάνια της Europol με τίτλο #SayNo

YOUTUBE/ EUROPOL

Καμπάνια της Europol για την προστασία των παιδιών και των εφήβων στο διαδίκτυο (#SayNo), προειδοποιεί για τους κινδύνους αποστολής γυμνών φωτογραφιών σε αγνώστους μέσω των διαφόρων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξηγεί ότι ο εξαναγκασμός αποστολής βίντεο και εικόνων ερωτικού περιεχομένου μέσω διαδικτύου συνιστά έγκλημα και καλεί τα θύματα να καταγγείλουν τα περιστατικά σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύονται ή στην αστυνομία.

Οι δράστες συχνά παριστάνουν ότι είναι μικρότεροι σε ηλικία και προσεγγίζουν νέα αγόρια και κορίτσια μέσω μηνυμάτων για να κεντρίσουν την προσοχή τους. Μόλις κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών, τους ζητούν να τους αποστείλουν γυμνές φωτογραφίες, με τις οποίες τα απειλούν στο μέλλον για να βγάλουν χρήματα ή για να τα εξαναγκάσουν να έρθουν σε επαφή μαζί τους.

Για να κεντρίσει την προσοχή των παιδιών και να περάσει το μήνυμα σε εκείνους που πραγματικά απευθύνεται, η Europol δημιούργησε ένα βίντεο (διαθέσιμο σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ), καθώς και μια σειρά από σκίτσα που εξηγούν την πρακτική που ακολουθούν πολλοί από τους δράστες.

Sponsored Post