Απαγωγή Λεμπιδάκη: Στο βίντεο έγινε αναφορά στη νίκη Μακρόν ως «απόδειξη ζωής»

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Στο βίντεο έγινε αναφορά στη νίκη Μακρόν ως «απόδειξη ζωής»
Eurokinissi

Αναφορά στα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών και στην επικράτηση του Εμμανουέλ Μακρόν έκανε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης στο βίντεο που απέστειλαν οι απαγωγείς του στην οικογένειά του στις 25 Απριλίου 2017.

Αυτό τον τρόπο επέλεξαν οι απαγωγείς για να δείξουν ότι το υλικό δεν προέρχεται από παρελθόντα χρόνο και ότι το θύμα είναι ζωντανό. Το βίντεο, το οποίο ήταν αποθηκευμένο σε usb, ήταν διάρκειας περίπου 30 δευτερολέπτων. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης φαινόταν καλά στην υγεία του και ταλαιπωρημένος. Μετά την αποστολή του οι απαγωγείς είχαν μερικές ακόμα επικοινωνίες μέσω sms με συγγενικό πρόσωπο του επιχειρηματία. Οι επικοινωνίες, ωστόσο, διακόπηκαν πριν από περίπου 40 ημέρες και έκτοτε η οικογένεια δεν είχε ξανά σημάδια ζωής του ανθρώπου της.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι η υπόθεση είναι ακόμα ανοιχτή, ότι το θύμα είναι ζωντανό και ότι οι απαγωγείς κρατάνε όμηρο τον επιχειρηματία στην Κρήτη.

Όλες οι επικοινωνίες με την οικογένεια έγιναν μέσω sms από «πακιστανικά» τηλέφωνα (κινητά δηλωμένα σε ανθρώπους-«φαντάσματα») μίας χρήσης. Οι απαγωγείς έστελναν ένα μήνυμα και στη συνέχεια κατέστρεφαν τη συσκευή. Αρμόδιες πηγές τους περιγράφουν ως «διαβασμένους» και αποφασισμένους να μην επαναλάβουν λάθη που είχαν κάνει άλλοι απαγωγείς στο παρελθόν αφήνοντας πίσω τους ίχνη.

Το χρονικό

Το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου ο 54χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν στο δρόμο που οδηγεί από το Ηράκλειο προς τα Καλέσσα. Εκεί η Αστυνομία ειδοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα για ένα εγκαταλελειμμένο πολυτελές αυτοκίνητο, το οποίο είχε ανοιχτές της πόρτες του και ήταν τρακαρισμένο. Αμέσως οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι πρόκειται για το όχημα του Μιχάλη Λεμπιδάκη και επικοινώνησαν με την οικογένειά του, που αμέσως κάλεσε στο κινητό του 54χρονου. Το τηλέφωνο ήταν ακόμη ανοιχτό εκείνη την ώρα αλλά «σίγησε» λίγα λεπτά αργότερα. Την ίδια ημέρα η Πυροσβεστική έλαβε κλήση για δύο αυτοκίνητα που καίγονταν στο δρόμο προς τον οικισμό Καλέσσα, κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Επρόκειτο για μία BMW και ένα αγροτικό, που κάηκαν ολοσχερώς. Όπως εκτιμάται, το ένα αυτοκίνητο το είχαν χρησιμοποιήσει για να εμβολίσουν το όχημα του επιχειρηματία, ενώ στο δεύτερο τον επιβίβασαν αρχικά μέχρι να φτάσουν στο σημείο όπου έκαψαν και τα δύο αυτοκίνητα και εξαφανίσθηκαν με τρίτο όχημα. Ακόμα και σήμερα οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης κρατείται σε χώρο που βρίσκεται στην Κρήτη, καθώς θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τους απαγωγείς να τον μεταφέρουν μακριά από το νησί.

Δημοφιλή