Φίλης: Δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις για τις επαναπροωθήσεις Τούρκων στον Έβρο

Φίλης: Δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις για τις επαναπροωθήσεις Τούρκων στον Έβρο
Sooc

Σε επαναπροωθήσεις Τούρκων στον Έβρο σε μασκοφόρους στην Τουρκία, για τις οποίες δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο και διερευνώνται από τον Συνήγορο του Πολίτη, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογραμμίζοντας πως είναι αντίθετος με κάποιες μορφές της κυβερνητικής πολιτικής.

«Προχθές είχαμε τη μυστηριώδη επαναπροώθηση Τούρκων στον Έβρο σε μασκοφόρους στην Τουρκία. Υπάρχει εν εξελίξει έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη. Δεν έχουμε ακόμα πειστικές απαντήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως σχετικές καταγγελίες έχουν γίνει στο παρελθόν από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που προκάλεσε την αντίδραση του επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Από πλευράς, του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ερωτηθείς σχετικά, είχε δηλώσει πως «η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρά σε επαναπροωθήσεις».

Η δήλωσή του κ. Φίλη προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, μέσω Twitter.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φίλης είπε πως η κυβέρνηση ασκεί μια πολιτική νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα στον πυρήνα της- και ερωτηθείς γιατί ψήφισε τα μέτρα λιτότητας, είπε πως είναι «μέλος μιας συλλογικότητας».

Δημοφιλή