Τα ΕΛΠΕ στηρίζουν το έργο της απορρύπανσης του Θερμαϊκού

Τα ΕΛΠΕ στηρίζουν το έργο της απορρύπανσης του Θερμαϊκού

Τα Ελληνικά Πετρέλαια μαζί και με άλλες έξι εταιρίες, τις TAP, ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΔΕΘ- Helexpo, Μακεδονία Παλλάς και Alumil, ανέλαβαν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα του απορρυπαντικού σκάφους «Αλκίππη», στο οποίο ανατίθεται το έργο του επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, από το λιμάνι έως και το ύψος του Μεγάρου Μουσικής, ενώ όταν παρίσταται ανάγκη θα καλύπτει και τον ευρύτερο άξονα, από την Αγία Τριάδα μέχρι το Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα.

Όπως ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ, ο Όμιλος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που απηύθυνε η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, για οικονομική στήριξη προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο απορρύπανσης του Θερμαϊκού Κόλπου. Το έργο είχε ξεκινήσει το 2007 όμως η δυσχερής οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με την περιστολή των κονδυλίων του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, ανάγκασαν την πολιτική ηγεσία του να αναζητήσει χορηγίες από ιδιωτικές εταιρείες και φορείς, προκειμένου να συνεχιστεί.

Η σύμβαση χορηγίας με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του σκάφους,"North Aegean Slops", υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Δημοφιλή