ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/06/2017 13:56 EEST

Πώς αποτιμά το Μαξίμου τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

eurokinissi

Εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης πρέπει να μείνει η Αναπτυξιακή Τράπεζα, που προορίζεται να συσταθεί τον Σεπτέμβριο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είναι θεμιτή η πολιτική αντιπαράθεση στα θέματα οικονομίας, ωστόσο δεν πρέπει να εκπέμπονται λάθος μηνύματα προς τους επενδυτές. Η αντιπαράθεση δεν πρέπει να κάνει ζημιά στον εθνικό στόχο», φέρεται να τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στην συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη το κλίμα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ήταν «ήπιο και καλό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας περιέγραψε αναλυτικά στον Κ. Μητσοτάκη τις τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας της 15ης Ιουνίου και χαρακτήρισε εθνικό στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας στις αγορές. Υπογράμμισε ότι ο στόχος για την Αναπτυξιακή Τράπεζα είναι να επιδιώξει πλατιά διακομματική συναίνεση τόσο ως προς το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της όσο και ως προς τη διοίκηση της.

Συνεννόηση ανάμεσα στα ελληνικά πολιτικά κόμματα ζήτησε ο πρωθυπουργός και για το Κυπριακό. Κατά την ενημέρωση ως προς το πού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε τις πάγιες ελληνικές θέσεις. Σημειώνεται ότι Αλ. Τσίπρας και Κ. Μητσοτάκης συζήτησαν και για το μέλλον της Ευρώπης με αιχμή τις συζητήσεις που αναπτύσσονται για τις αλλαγές στην αρχιτεκτονική της Ε.Ε.

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν και τις αναφορές της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για θηλιά τονίζοντας ότι σε μια συζήτηση που αφορούσε εθνικά θέματα ήρθε να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις. «Όταν η Φ. Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ, από το 2010 έως το 2015 επέβαλλαν 65 δισ. μέτρα, εκτόξευσαν την ανεργία στο 27%, πήραν το χρέος από το 120% και το πήγαν στο 180% και συρρίκνωσαν την ελληνική οικονομία κατά 25% του ΑΕΠ και σήμερα μιλούν για θηλιά, ήταν αναμενόμενο να λάβει την απάντηση της», προσθέτουν κυβερνητικές πηγές.

Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, οι ίδιες πηγές τις χαρακτήριζαν αναγκαίες και σημείωνα ότι είναι σωστό να ενημερώνονται οι πολιτικοί αρχηγοί απευθείας από τον πρωθυπουργό. «Είναι προφανές πως ο σημερινός πρωθυπουργός σέβεται το Κοινοβούλιο, τους θεσμούς και τους αρχηγούς σε αντίθεση με τους προκατόχους του», προσθέτουν.