Επαγγελματίες εκτελεστές οι δράστες της δολοφονίας Βέλγου τουρίστα στην Αθήνα

Επαγγελματίες εκτελεστές οι δράστες της δολοφονίας Βέλγου τουρίστα στην Αθήνα
Eurokinissi

Το ενδεχόμενο του «συμβολαίου θανάτου» εξετάζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν τη μαφιόζικη εκτέλεση 54χρονου Βέλγου τουρίστα την περασμένη Παρασκευή στο Νέο Κόσμο.

Ο τρόπος δράσης των δολοφόνων παραπέμπει σε επαγγελματίες εκτελεστές. Από τις πρώτες απαντήσεις της Ιντερπόλ για το παρελθόν του 54χρονου δεν προκύπτει να εκκρεμούν σε βάρος του διεθνή εντάλματα σύλληψης, ωστόσο συνεχίζεται η έρευνα μέσω των αστυνομικών συνδέσμων στο Βέλγιο έμενε το θύμα.

Μέσα στο σακίδιο πλάτης που είχε πάνω του υπήρχαν κάποιες πιστωτικές κάρτες, ένα μπουφάν και ένα δεύτερο κινητό, πέρα από ένα ακόμη που είχε στην τσέπη του. Είχε επίσης στην κατοχή του την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης του.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το θύμα είχε έρθει στη χώρα μας στις 10 Ιουνίου κάνοντας κράτηση σε ξενοδοχείο της οδού Καραγιώργη Σερβίας με ανοικτή ημερομηνία αναχώρησης, ενώ πλήρωνε την διαμονή του κάθε δύο ημέρες, στοιχείο που κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως ο 54χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα για κάποια συγκεκριμένη δουλειά που δεν ήξερε ακριβώς πότε θα ολοκληρωνόταν. Στο δωμάτιό του υπήρχαν κάποια χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες μαζί με τα κινητά του τηλέφωνα, οι μπαταρίες των οποίων είχαν αδειάσει, έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, με στόχο να γίνει ανάσυρση δεδομένων, όπως κλήσεις, sms και emails, προκειμένου να εντοπιστούν επαφές του.

Από την νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι το θύμα έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο των 32mm, πίσω από το αριστερό αυτί και πύλη εξόδου από το μέτωπο. Το θύμα είχε πέσει με το κεφάλι στο έδαφος με αποτέλεσμα να προκληθεί και άλλο τραύμα στο μέτωπο, εξαιτίας της πτώσης.

Ο 54χρονος είχε βρεθεί νεκρός, λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής σε αλσύλλιο στην οδό Φανοσθένους 14, στις εργατικές κατοικίες του Νέου Κόσμου.

Δημοφιλή