Φύλακας ιδρυμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έκλεψε αντικείμενα αξίας 150.000 ευρώ

Φύλακας ιδρυμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έκλεψε αντικείμενα αξίας 150.000 ευρώ
Eurokinissi

Δύο υπό κατασκευή ιδρύματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Βαρνάβα Αττικής έκλεψε 31χρονος άνδρας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων.

Ο 31χρονος αφαίρεσε εξαρτήματα ηλεκτρογεννήτριας, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, σωλήνες χαλκού, σχάρες υδρορροών, κάγκελα ακόμη και κουφώματα. Οι αστυνομικοί εξεπλάγησαν όταν διαπίστωσαν ότι ο δράστης ήταν ο φύλακας των ιδρυμάτων που βρίσκονται στη θέση Ρέπε Τούρκου. Οι κλοπές έγιναν σταδιακά από τον περασμένο Μάρτιο μαζί με άγνωστους συνεργούς του , ενώ η αξία των κλοπιμαίων αγγίζει τα 150.000 ευρώ. Η σύλληψη του 31χρονου έγινε Τετάρτη μετά από μήνυση που υπέβαλλε σε βάρος του δικηγόρος της Αρχιεπισκοπής για υπεξαίρεση ιδιαίτερης μεγάλης αξίας κατά συναυτουργία.

Σε έρευνα στο διαμέρισμα που κατοικούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 42 τιμολόγια αγοράς και δελτία αποστολής σε εταιρεία ανακύκλωσης υλικών με τα δικά του στοιχεία, πολλά κινητά τηλέφωνα, και πέντε μαχαίρια.

Ο 31χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν μαζί με άλλους συνεργούς, για αφαίρεση πετρελαίου από δεξαμενή που βρισκόταν σε οικόπεδο στην Πεντέλη. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή για την κύρια ανάκριση.

Δημοφιλή