Τσίπρας: Η ελληνική κυβέρνηση έχει πετύχει εθνική γραμμή για το Κυπριακό

Τσίπρας: Η ελληνική κυβέρνηση έχει πετύχει εθνική γραμμή για το Κυπριακό
Eurokinissi

Εθνική γραμμή για το Κυπριακό έχει πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για το εθνικό θέμα μία μόλις εβδομάδα πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες στη Γενεύη (αλλά και λίγες ώρες πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη) στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα.

«Η γραμμή μας είναι σαφής, αποφασιστική και ψύχραιμη. Σε αυτήν συνεχίζουμε με συνέπεια, χωρίς θόρυβο, δηλώσεις και διαρροές, ώστε να βρούμε δίκαιη και βιώσιμη λύση», τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλ. Τσίπρας. Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός ουσιαστικά σχολίασε με αυτή την διατύπωση και την επίσκεψη Γιλντιρίμ στην Αθήνα και τη Θράκη, αλλά και τις διαρροές που προέρχονται από την τουρκική πλευρά με στόχο να πιεστεί η Αθήνα.

«Έχουμε την συναίνεση σχεδόν του συνόλου του πολιτικού κόσμου σε αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε με νόημα ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στους ασκούντες πίεση.

Ενημερώνοντας το υπoυργικό συμβούλιο ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι στην συνάντηση με τον Γιλντιρίμ «έγιναν τα πρώτα βήματα σε ένα δύσκολο αλλά ειλικρινή διάλογο».

Δημοφιλή