Μικτά κλιμάκια αστυνομικών σε καταυλισμούς στο Μενίδι – Σε εξέλιξη το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Μικτά κλιμάκια αστυνομικών σε καταυλισμούς στο Μενίδι – Σε εξέλιξη το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.
Eurokinissi

Μικτά κλιμάκια αστυνομικών της Ασφάλειας, της Τροχαίας και Τμημάτων Τάξης επιχειρούν τα τελευταία 24ωρα στο Μενίδι, ύστερα από την απόφαση για εντατικοποίηση των ελέγχων στην περιοχή μετά το θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Δύο διαφορετικά κλιμάκια βρίσκονται στην περιοχή της Αυλίζας και στη συνοικία Αγία Σωτήρα και προχωρούν σε ελέγχους για ναρκωτικά, όπλα και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Παράλληλα, στην περιοχή βρίσκεται μία ομάδα ΟΠΚΕ και ομάδες ΔΙ.ΑΣ., που παίρνουν σήματα για περιστατικά από το επιχειρησιακό κέντρο. Στόχος είναι να μην μπορεί ο καθένας να κυκλοφορεί οπλοφορώντας, να περιοριστεί η διακίνηση παραισθησιογόνων ουσιών σε σημεία όπου υπάρχουν παιδιά και φιλήσυχοι κάτοικοι και να σταματήσει η ανεξέλεγκτη παραβατικότητα των οδηγών, πολλοί εκ των οποίων οδηγούν αυτοκίνητα ενώ είναι ανήλικοι.

Η παρουσία των μικτών κλιμακίων τονώνει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, δεν λύνουν το πρόβλημα της υποαστυνόμευσης (που είναι χρόνιο και δεν λύνεται σε μία ημέρα), καθώς τα μεγάλα κυκλώματα που λυμαίνονται την περιοχή συνεχίζουν τη δράση τους, ενώ περιοχές που χαρακτηρίζονται ως γκέτο εξακολουθούν να είναι απροσπέλαστες για κατοίκους και αστυνομικούς. Για να γίνουν κάποια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως λένε αστυνομικές πηγές, πρέπει να ενισχυθούν οι υπηρεσίες ασφαλείας που μπορούν να βγάλουν μεγάλες υποθέσεις, όπως και το πληροφοριακό δίκτυο στη δυτική Αττική. Προβληματισμό προκάλεσε άλλωστε ότι μετά το περιστατικό του θανάσιμου τραυματισμού του μικρού Μάριου δεν υπήρξε η κατάλληλη ροή πληροφοριών στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να βρεθεί η άκρη του νήματος για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Δημοφιλή