Επεισόδια σε Βουλή και Υπουργείο Εσωτερικών κατά την πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Κυνήγησαν τον Πατούλη

Επεισόδια σε Βουλή και Υπουργείο Εσωτερικών κατά την πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Κυνήγησαν τον Πατούλη

Νέες εστίες έντασης στις πορείες και τις συγκεντρώσεις εργαζομένων στους δήμους που ζητούν νομιμοποίηση συμβασιούχων. Ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να εισέλθει στη Βουλή και εμποδίστηκε από άνδρες της αστυνομίας που έκαναν και χρήση δακρυγόνων.

Ένταση όμως επικράτησε και νωρίτερα έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών όπου έφτασαν οι δύο μεγάλες συγκεντρώσεις συμβασιούχων των δήμων που είχαν της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής οι οποίες ξεκίνησαν από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο και από την πλατεία Ομονοίας αντίστοιχα.

Η αρχή έγινε όταν στο σημείο εμφανίστηκαν εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ με πανό και με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Πατούλη αλλά οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν έντονα με άτομα που βρίσκονται στο σημείο να αναφέρουν πως κάποιοι εκ των διαδηλωτών κυνήγησαν τον κ. Πατούλη και πέταξαν σκουπίδια και μπουκάλια κατά πάνω του. Ο δε πρόεδρος της ΚΕΔΕ

μπήκε στο κτήριο όπου στεγάζεται το υπ. Εργασίας, ακριβώς δίπλα Επίσης έξω από την είσοδο του υπ. Εσωτερικών οι διαδηλωτές τοποθέτησαν σκουπίδια και στη συνέχεια τους έβαλαν φωτιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις σήμερα, Πέμπτη με 24ωρη πανελλαδική απεργία και ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.

Πορεία

Δημοφιλή