Πήραν άδεια από το δήμο για την εκδήλωση στα Εξάρχεια οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ. Γιατί ξέσπασε πολιτική κόντρα

Πήραν άδεια από το δήμο για την εκδήλωση στα Εξάρχεια οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ. Γιατί ξέσπασε πολιτική κόντρα
Eurokinissi

Κανονικά πήραν άδεια από το Δήμο Αθηναίων οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. για την πραγματοποίηση εκδήλωσης στην πλατεία Εξαρχείων με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις».

Η άδεια που έφτασε σήμερα Παρασκευή στα χέρια των συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει ότι επιτρέπεται η εγκατάσταση εξέδρας αλλά και μικροφωνικής εγκατάστασης στην πλατεία για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Στο μεταξύ, έχει ξεσπάσει πολιτική κόντρα με αφορμή την εκδήλωση. Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τα τεκταινόμενα στο χώρο της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας, ζητήματα στα οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι δίνει προτεραιότητα.

Για το θέμα της εκδήλωσης της 29ης Ιουνίου δήλωσε ότι «η αυτονομία της ΠΟΑΣΥ είναι δεδομένη και αυτονόητη». Επανέλαβε δε τη θέση που δημόσια έχει ήδη εκφράσει για το θέμα σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ότι δηλαδή μία τέτοια συγκέντρωση δεν είναι χρήσιμη τη δεδομένη στιγμή), αναγνωρίζοντας όμως το δικαίωμα κάθε σωματείου να οργανώνει σε νόμιμα πλαίσια οποιαδήποτε εκδήλωση ή συγκέντρωση. Τέλος, ανέφερε ότι με δεδομένο ότι η εκδήλωση έχει λάβει τη νόμιμη άδεια «είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να διαφυλάξει την τάξη και την ασφάλεια όσων συμμετέχουν σε αυτήν».

Από την πλευρά του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο τάσσεται κατά της διοργάνωσης για λόγους ασφαλείας, εξέδωσε ανακοίνωση θεωρώντας ότι από τις δηλώσεις που ήρθαν στο φως μετά τη συνάντηση η θέση της Ν.Δ. δεν είναι ξεκάθαρη: «Ο κ. Μητσοτάκης στηρίζει ή όχι τη συγκέντρωση που προανήγγειλε ο συνδικαλιστικός φορέας των αστυνομικών στα Εξάρχεια; Η ΝΔ σχεδιάζει και άλλες δράσεις και ποιες; Ως πότε η ΝΔ θα θεωρεί τους αστυνομικούς «πελάτες» της και χειραγωγούμενα; Είναι αυτή υπεύθυνη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;».

Δημοφιλή