Η αποστομωτική απάντηση διάσημου σχεδιαστή όταν τον ρώτησαν «γιατί φτιάχνεις ρούχα για χοντρούς ανθρώπους;»

Η συνεργασία του διάσημου σχεδιαστή μόδας Prabal Gurung με την αμερικανική γυναικεία φίρμα ρούχων Lane Bryant, κατέληξε στη δημιουργία μιας από τις πιο πολυσυζητημένες συλλογές της περασμένης χρονιάς. Η κομψή και οικονομική σειρά ρούχων που σχεδίασαν, είναι μία από τις ελάχιστες που υπάρχουν εκεί έξω για τις γυναίκες που φορούν από Large νούμερο και πάνω.

Σε μια βιομηχανία, όμως, που τα πρότυπα ομορφιάς αρνούνται πεισματικά να αλλάξουν, η είδηση πως ο Gurung εισχώρησε στην plus-size αγορά αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερα δυσάρεστο, αν και όχι απρόσμενο, τρόπο.

Ο σχεδιαστής αναφέρθηκε λεπτομερώς σε αυτό το θέμα την περασμένη Δευτέρα, κατά την ομιλία του σε ένα πάνελ για την πρεμιέρα του «Straight/Curve», ενός ντοκιμαντέρ για την εικόνα του σώματος και τη βιομηχανία της μόδας. Παραδέχτηκε πως υπήρξαν «γελάκια» στον κόσμο της υψηλής μόδας όταν ανακοίνωσε για πρώτη φορά πως θα σχεδιάσει ρούχα για την Lane Bryant.

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, μια συνεργάτης του έφτασε στο σημείο να ρωτήσει τον Gurung «γιατί να φτιάξεις ρούχα για χοντρούς ανθρώπους;».

Όταν είδε την αντίδρασή του, ισχυρίστηκε πως του έκανε πλάκα, είπε ο Gurung στο πάνελ. Αλλά ο σχεδιαστής, ο οποίος μάλιστα είχε συμπεριλάβει plus-size μοντέλα στην επίδειξή του για τη συλλογή Fall 2017, δεν άφησε το σχόλιό της να πέσει κάτω. Αντίθετα, η απάντηση που της έδωσε απέδειξε για άλλη μια φορά γιατί ο Gurung θεωρείται ένας από τους πιο «cool» και ριζοσπαστικούς σχεδιαστές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο χώρο.

«Της είπα “Οι λέξεις έχουν δύναμη, έχουν αντίκτυπο στους ανθρώπους”», είπε ο σχεδιαστής στο κοινό. «Και της είπα “Ήθελα να το κάνω εξαιτίας ανθρώπων σαν εσένα, επειδή ήθελα να διασφαλίσω το ότι η γυναίκα για την οποία σχεδιάζω, μέσω της πλατφόρμας της Lane Bryant, νιώθει πως ανήκει κάπου, πως είναι κομμάτι του κόσμου μας”».

Πρόσθεσε πως επέμεινε το θέμα για την κυκλοφορία της σειράς να δημοσιευθεί στη Vogue και η σειρά να φωτογραφηθεί από διάσημους φωτογράφους, επειδή ήθελε «να έχει μια εκλεπτυσμένη συζήτηση» σχετικά με την ανάγκη για περισσότερη συμμετοχικότητα.

«Πιστεύω ειλικρινά πως αν θέλεις να υπάρξει αλλαγή... πρέπει να πάρεις θέση», είπε.

Και εμείς δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο μαζί του.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 44:25 του παρακάτω βίντεο.