ΠΟΕ-ΟΤΑ: Εξετάζουμε την πρόταση της κυβέρνησης, μέχρι να καταλήξουμε δεν βγαίνουν απορριμματοφόρα

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Εξετάζουμε την πρόταση της κυβέρνησης, μέχρι να καταλήξουμε δεν βγαίνουν απορριμματοφόρα
Eurokinissi

Την πρόταση της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους δεσμεύτηκε να εξετάσει το απόγευμα, στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, η ΠΟΕ-ΟΤΑ- διευκρινίζοντας ωστόσο πως μέχρι να αξιολογηθεί, και να εξεταστεί από τους νομικούς της συμβούλους, δεν θα βγουν απορριμματοφόρα στους δρόμους.

Όπως είπε για την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία η κυβέρνηση επιδιώκει την άρση του αδιεξόδου στον τομέα της καθαριότητας, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, μετά τη συνάντηση που είχε η ομοσπονδία με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, «έχουμε την υποχρέωση να τη δούμε και να την εξειδικεύσουμε και να πάρουμε τις αποφάσεις μας ως εκτελεστική επιτροπή». Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, απέχει πάρα πολύ από «αυτά που λέμε σαν ομοσπονδία», συμπληρώνοντας πως, κατά την άποψη της ομοσπονδίας, οι νέες συμβάσεις δεν καλύπτουν τους συμβασιούχους που έχουν 1 ή 2 ή 3 ή 4 συμβάσεις καθαριότητας.

Μέχρι να εξεταστεί η προτεινόμενη ρύθμιση και να καταλήξει η ομοσπονδία, διευκρίνισε, ο κ. Τράκας, δεν θα βγει κανένας εργαζόμενος και κανένα όχημα από τα αμαξοστάσια. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «προσπαθεί να ρίξει το μπαλάκι στους δημάρχους κι αν φύγουν οι εργαζόμενοι να φαίνεται πως απολύουν οι δήμαρχοι τους εργαζόμενους και δεν έχει σχέση η κυβέρνηση».

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπει τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους. Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να αναπροσαρμόσουν τα οργανογράμματά τους ώστε, με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους, να προκύψουν πρόσθετες οργανικές θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν κι' αυτές μέσω ΑΣΕΠ.

Ο υπουργός σημείωσε, ακόμα, ότι είπε στους συνδικαλιστές ότι θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη την πολιτική θέση της κυβέρνησης «να μην ενδώσει σε κάθε είδους πιέσεις για να παραδοθεί το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Σκουρλέτη με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη.

Υπενθυμίζεται πως ο Πάνος Σκουρλέτης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου το βράδυ της Παρασκευής, είπε ότι η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί τη Δευτέρα. Επίσης, το πρωί του Σαββάτου κάλεσε σε διάλογο την ΠΟΕ ΟΤΑ και την ΚΕΔΕ, για παρουσίαση της πρότασης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», θα προκηρυχθούν από τον ΑΣΕΠ τουλάχιστον 2.500 μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα- ωστόσο μέχρι τότε το αδιέξοδο που έχει προκύψει θα αντιμετωπιστεί με νέες εξάμηνες ή οκτάμηνες συμβάσεις.

Δημοφιλή