Διαταγή του ΓΑΔΑρχη απαγορεύει την εκδήλωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια

Διαταγή του ΓΑΔΑρχη απαγορεύει την εκδήλωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια
Sooc

Διαταγή με την οποία απαγορεύονται αύριο Πέμπτη οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας για λόγους δημόσιας ασφάλειας εξέδωσε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής.

Έτσι, ακυρώνεται η προγραμματισμένη εκδήλωση των συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) στην πλατεία Εξαρχείων.

Κόντρα Τόσκα-ΠΟΑΣΥ

Νωρίτερα είχε ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα και τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρη Γερακαράκο.

Ο κ. Τόσκας σε σχετικές δηλώσεις του στο ΑΠΕ επεσήμανε: «Εάν η ΠΟΑΣΥ ήθελε πράγματι να συμβάλει σε ένα διάλογο για τα Εξάρχεια, θα μπορούσε να ξεκινήσει με μια εκδήλωση κάπου αλλού. Γνωρίζουν ότι με την επιλογή τους το πλέον πιθανό είναι ότι θα πυροδοτήσουν εντάσεις. Για κάποιον που πράγματι ενδιαφέρεται για την κοινωνική ειρήνη δεν το κάνει. Θα έπρεπε να διευκολύνουν τις προσπάθειες που γίνονται, με την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στην περιοχή και τις άλλες ενέργειες και όχι να ρίχνουν βενζίνη στη φωτιά. Δεν είναι συνδικαλιστική πρακτική αυτή».

Κάλεσε δε τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης «να ξεκαβαλήσουν το καλάμι»: «Η ΠΟΑΣΥ έχει ανακοινώσει μια εκδήλωση, όπως την ονομάζει, χωρίς να ανακοινώσει ούτε πρόγραμμα, ούτε θέματα, ούτε ομιλητές. Ο πρόεδρός της, ο κ. Γερακαράκος, με συνέντευξή του, καλεί τους αναρχικούς να παραβρεθούν. Νομίζω πως όποιος σε αυτή τη χώρα διαθέτει στοιχειώδη λογική σκέψη μπορεί να καταλάβει που μπορεί να οδηγήσει αυτό το κάλεσμα. Και νομίζω ότι και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές αστυνομικοί το καταλαβαίνουν. Δηλώνει επίσης ο κ. Γερακαράκος ότι το κάνουν για να βρεθεί μια λύση, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση. Άρα γιατί το κάνουν; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Αν αυτός που κάνει αυτά τα πράγματα δεν είναι επιπόλαιος και αφελής, τότε είναι επικίνδυνος».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, δήλωσε: «Θεωρούμε ότι αυτό γίνεται για να μην έρθει ο απλός κόσμος στην εκδήλωση που τυγχάνει αυξημένης συμμετοχής. Έχουμε δώσει όρκο να υπηρετήσουμε το νόμο και το Σύνταγμα και εύλογα θα πειθαρχήσουμε σε οποιαδήποτε απόφαση απαγόρευσης. Θα πρέπει όμως να απολογηθεί η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό γιατί απαγορεύει μια καθ’ όλα νόμιμη μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια εκδήλωση διαλόγου».

Ως προς τις προσωπικές αιχμές που εξαπέλυσε ο κ. Τόσκας, ο κ. Γερακαράκος είπε: «Καθένας είναι υπεύθυνος για το τι λέει και τι πράττει. Και ο κ. Τόσκας θα πρέπει να μας πει τι έχει κάνει για το θέμα των Εξαρχείων».

Δημοφιλή