ΔΙΕΘΝΕΣ
28/06/2017 04:12 EEST | Updated 28/06/2017 04:13 EEST

Οι απαιτήσεις μας προς το Κατάρ δεν είναι «διαπραγματεύσιμες», λέει ο σαουδάραβας Υπουργός Εξωτερικών

Anadolu Agency via Getty Images
RABAT, MOROCCO - MAY 8: Minister of Foreign Affairs of Saudi Arabia Adel al-Jubeir and Morocco's Minister of Foreign Affairs and International Cooperation Nasser Bourita (not seen) hold a joint press conference after their meeting in Rabat, Morocco on May 8, 2017. (Photo by Jalal Morchidi/Anadolu Agency/Getty Images)

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ διεμήνυσε ότι δεν θα υπάρξει καμιά διαπραγμάτευση όσον αφορά τις απαιτήσεις που πρόβαλαν το βασίλειο και άλλα κράτη του Κόλπου προς το Κατάρ, αξιώνοντας να πάψει να υποστηρίζει «την τρομοκρατία».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον αν οι απαιτήσεις του Ριάντ είναι μη διαπραγματεύσιμες, ο Τζουμπέιρ απάντησε «ναι».

«Εκφράσαμε τη θέση μας, κάναμε τα βήματα που θέλαμε, εναπόκειται στο Κατάρ να αλλάξει συμπεριφορά και όταν το πράξει, τα πράγματα θα διευθετηθούν, αλλά αν δεν το κάνει, θα παραμείνει απομονωμένο», είπε ο ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας.

Αν το Κατάρ θέλει να επιστρέψει στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου «ξέρει τι πρέπει να κάνει», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα ότι οι απαιτήσεις που ήγειραν τα αραβικά κράτη είναι ανυπόστατες και απαράδεκτες.

«Αυτό που παρουσιάστηκε από τις χώρες που μας επιβάλλουν τον αποκλεισμό είναι απλά ισχυρισμοί που δεν αποδεικνύονται με στοιχεία και δεν είναι απαιτήσεις. Οι απαιτήσεις πρέπει να βασίζονται στην πραγματικότητα και να μπορούν να εφαρμοστούν, αλλιώς είναι απαράδεκτες», ανέφερε ο επικεφαλής της διπλωματίας του Κατάρ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post