ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/06/2017 14:47 EEST | Updated 29/06/2017 14:47 EEST

Την ευγνωμοσύνη της για τις τροποποιήσεις στον Αθλητικό Νόμο εκφράζει η Special Olympics Hellas

Special Olympics

Ψηφίστηκαν την Τετάρτη οι τροποποιήσεις στον Αθλητικό Νόμο, με τις οποίες δόθηκαν λύσεις στα Special Olympics τα οποία πλέον εξομοιώνονται με όλους τους αθλητές που βρίσκονταν τόσα χρόνια στο κομμάτι των αθλητών με ειδικές ανάγκες.

Η ανακοίνωση της Special Olympics Hellas:

«Με την σημερινή ψήφιση του νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού περί τροποποιήσεων του ν. 2725/1999 (Α΄121), όλη η μεγάλη οικογένεια των Special Olympics Hellas, αθλητές, προπονητές, εθελοντές και οι οικογένειες των αθλητών, επιθυμούμε να εκφράσουμε την βαθιά ευγνωμοσύνη μας στον αρχιτέκτονα του νομοσχεδίου Υφυπουργό του Αθλητισμού κύριο Γιώργο Βασιλειάδη. Επίσης, ευχαριστούμε όλα τα πολιτικά κόμματα γιατί με την από μέρους τους ομόφωνη υπερψήφιση του νόμου απέδειξαν την αναγνώριση τους στο έργο που επιτελούμε.

Από την πρώτη στιγμή όπου ανέλαβε τα καθήκοντά τον Νοέμβριο του 2016, ο κ. Βασιλειάδης δεν έκρυψε την ιδιαίτερη ευαισθησία του για τα άτομα με αναπηρία γενικότερα και τους αθλητές με διανοητική αναπηρία των Special Olympics ειδικότερα, τους οποίους τοποθέτησε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του.

Όταν υποβάλαμε το αίτημα συνάντησης, μας δέχθηκε άμεσα, άκουσε με προσοχή τα θέματα που μας απασχολούν και χωρίς χρονοτριβή έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσει η διαδικασία σύνταξης του νόμου, τονίζοντας στην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου την ανάγκη της στενής τους συνεργασίας με τα δικά μας στελέχη. Στο διάστημα που ακολούθησε, η συνεργασία αυτή, με την προσωπική καθοδήγηση του Υφυπουργού, αποδείχθηκε στενή, χρήσιμη και αγαστή.

Το αποτέλεσμά της αντανακλάται πιστά στο κείμενο του νόμου που, για πρώτη φορά, έρχεται να γεμίσει ένα μακροχρόνιο κενό και τοποθετεί τα Special Olympics Hellas στην θέση που αντιστοιχεί στην εξαιρετική προσφορά τους στα άτομα με διανοητική αναπηρία.

Έχοντας πλέον την Πολιτεία στο πλευρό μας, θα εξακολουθήσουμε με την ίδια ζέση και ενθουσιασμό να υπηρετούμε πιστά, δυναμικά και ανυποχώρητα τις ευγενείς αρχές του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics, της κοινωνικής ένταξης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της παροχής ίσων ευκαιριών στους αθλητές μας.

Ταυτόχρονα, δίνουμε και από την πλευρά μας μία ακόμη ισχυρή ώθηση στο εθελοντικό κίνημα στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην Νέα Γενιά που πρόθυμα απαντάει στα καλέσματά μας και πολυάριθμη συνδράμει με τον δυναμισμό και τα αγνά της αισθήματα στην ευόδωση των σκοπών μας».

Sponsored Box