Τι θέλουν δύο smartphones στο επίσημο προεδρικό πορτρέτο του Μακρόν;

Τι θέλουν δύο smartphones στο επίσημο προεδρικό πορτρέτο του Μακρόν;

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δημοσίευσε σήμερα, Πέμπτη, το επίσημο προεδρικό πορτρέτο του. Σε αυτό, ο ίδιος ποζάρει μπροστά από ένα γραφείο, έχοντας για φόντο την γαλλική και την ευρωπαϊκή σημαία.

Με την πρώτη ματιά μοιάζει με ένα κλασσικό πορτρέτο, εάν όμως κανείς προσέξει τα αντικείμενα που είναι τοποθετημένα στο γραφείο του, θα παρατηρήσει πως έχουν συμβολικό χαρακτήρα: τρία βιβλία, ένα ρολόι και δύο... «έξυπνα» κινητά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «The Verge», είναι η πρώτη φορά που smartphones εμφανίζονται στο επίσημο πορτρέτο ενός προέδρου. Φυσικά, η τοποθέτησή τους στο γραφείο δεν είναι τυχαία, ενώ βίντεο δείχνει τον Γάλλο πρόεδρο να τα στοιβάζει το ένα πάνω στο άλλο πριν την φωτογράφηση.

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι ο Μακρόν ήθελε με αυτό τον τρόπο να τονίσει το γεγονός ότι είναι υπέρμαχος της καινοτομίας και των start up επιχειρήσεων. Όσο για το γιατί τοποθέτησε δύο συσκευές την μία πάνω στην άλλη, πιθανότατα ήθελε να βεβαιωθεί πως ο όγκος τους θα είναι αρκετά μεγάλος ώστε να είναι ορατά στην φωτογραφία.

Δημοφιλή