Ιστιοφόρο με 120 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά των Χανίων.Το σκάφος ρυμουλκείται στο λιμάνι

Ιστιοφόρο με 120 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά των Χανίων.Το σκάφος ρυμουλκείται στο λιμάνι
Eurokinissi/photo αρχείου

Ιστιοφόρο ξύλινο σκάφος στο οποίο επιβαίνουν περίπου 120 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή 28 ναυτικά μίλια, βόρεια του ακρωτηρίου των Χανίων. Νωρίτερα, κάποιος από τους επιβαίνοντες του σκάφους είχε ζητήσει βοήθεια μέσω κινητού τηλεφώνου, στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης 112.

Στο σημείο, έσπευσαν άμεσα φορτηγό πλοίο, σκάφος της frontex, πλωτό του λιμενικού και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Eλευθέριος Βενιζέλος».

Όπως έχει γίνει γνωστό το σκάφος αναμένεται να οδηγηθεί το μεσημέρι στο λιμάνι της Σούδας. Οι μετανάστες αναμένεται να οδηγηθούν στο κλειστό γυμναστήριο της παλιάς ηλεκτρικής ενώ ήδη οι υπηρεσίες πρόνοιας προετοιμάζονται για τη φιλοξενία τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας οι υπηρεσίες του δήμου έχουν προετοιμαστεί για την παροχή κάθε βοήθειας. «Έχει δοθεί εντολή να προετοιμαστεί ο χώρος της παλιάς ηλεκτρικής. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για όσο χρονικό διάστημα οι άνθρωποι αυτοί θα παραμείνουν στα Χανιά» τόνισε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, το πλοίο στο οποίο επιβαίνουν οι μετανάστες αναμένεται στη Σούδα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή