Κικίλιας σε Κοντονή: Θα κατατεθεί η λίστα τηλεφωνικών επαφών του Καμμένου;

Κικίλιας σε Κοντονή: Θα κατατεθεί η λίστα τηλεφωνικών επαφών του Καμμένου;
Sooc

Συνολική επίθεση στην κυβέρνηση για όλα τα ανοικτά ζητήματα της επικαιρότητας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι η ΝΔ επιμένει στο θέμα των "παρεμβάσεων" του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, στην υπόθεση του “NOOR 1” και καταθέτει επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

"Η ΝΔ έχει σαν αρχή την απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης. Κανένας δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της", είπε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: "Ο κ. Καμμένος στην προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή δεν απάντησε σε κανένα από τα κρίσιμα ερωτήματα. Η ΝΔ καταθέτει επίκαιρη επερώτηση: Γιατί ο κ. Καμμένος μίλησε 12 φορές με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη; Πώς εξηγείται η διάρκεια των 21 λεπτών συνομιλία όταν μάλιστα ο κ. Καμμένος είπε ότι απλώς τον προέτρεψε να καταθέσει όσα στοιχεία διαθέτει; Στο πλαίσιο ποιας αρμοδιότητας του κ. Καμμένου έλαβε χώρα η συνομιλία; Πώς γνώριζε ο Γιαννουσάκης ότι θα δεχόταν επίσκεψη εισαγγελικού λειτουργού στην φυλακή; Υπήρξε επικοινωνία του Γιαννουσάκη με τον Χριστοφορίδη που άσκησε πίεση σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιαννουσάκης; Γιατί δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τον αξιωματικό του λιμενικού; Θα καταθέσει την λίστα των τηλεφωνικών του επαφών του κ. Καμμένου;”.

Ανέφερε ακόμη ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε άγνοια για το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός τις ενέργειες του υπουργού Αμύνης. “Καλούμε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει: γνώριζε ή όχι τις συνομιλίες;”, τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Σχετικά με το πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών, τόνισε: “Το χάος με τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με τα ψέματα τις υποσχέσεις και την ανευθυνότητα δημιουργούν πρόβλημα για την δημόσια υγεία, και δυσφημούν τη χώρα εν μέσω τουριστικής περιόδου. Αυτοί κυβερνούν, αυτοί αποφασίζουν, αλλά πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε. Η ΝΔ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση: Καλούμε τους εργαζομένους να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο και ο πρωθυπουργός να αναλάβει την ευθύνη για να αρθεί το αδιέξοδο. Πρέπει να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα, να συναφθούν νέες συμβάσεις και να διερευνηθούν δυνατότητες συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι "η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες του κρατικού μηχανισμού", επισημαίνοντας ότι η όποια απόφαση ενδεχομένως και της επίταξης, μπορεί να γίνει μόνο με υπογραφή του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός καλείται να πάρει θέση, κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Όσον αφορά την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια, είπε: "Η απόφαση είναι πολιτική και προέρχεται από τον πολιτικό προϊστάμενο. Αποτελεί επισφράγιση της αποτυχίας τους. Στον τομέα της τάξης και της ασφάλειας η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως. Με την χθεσινή του απόφαση ο υπουργός αποδέχθηκε ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο. Σε μία ειρηνική εκδήλωση έδωσε απαγορευτικό".

Ο κ. Κικίλιας προσέθεσε πως σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την υπευθυνότητα, τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία της πρότασής του: κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν, δεσμευόμενος ότι θα εξασφαλίσει ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

Τέλος ανακοίνωσε ότι αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή