Ο Johnny Galecki του «The Big Bang Theory» έχασε το σπίτι του στη μεγάλη πυρκαγιά που πλήττει την Καλιφόρνια

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 02:  Actor Johnny Galecki attends a screening of 'Rings' at Regal LA Live Stadium 14 on February 2, 2017 in Los Angeles, California.  (Photo by Jason LaVeris/FilmMagic)
LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 02: Actor Johnny Galecki attends a screening of 'Rings' at Regal LA Live Stadium 14 on February 2, 2017 in Los Angeles, California. (Photo by Jason LaVeris/FilmMagic)

Ο Johnny Galecki, ο «Leonard» της διάσημης τηλεοπτικής σειράς «The Big Bang Theory», είδε το σπίτι του να τυλίγεται στις φλόγες την περασμένη Δευτέρα, σε μια σαρωτική πυρκαγιά που έπληξε περιοχή της California.

Το ράντσο του Galecki, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή San Luis Obispo, περίπου 300χλμ έξω από το Los Angeles, κάηκε ολοσχερώς, ενώ η πυρκαγιά απείλησε πολλά ακόμη σπίτια στη γύρω έκταση. Η Hill Fire, όπως ονομάστηκε η τεράστια πυρκαγιά της California, εκτιμάται πως επεκτείνεται σε 1.500 στρέμματα σύμφωνα με το KSBY. Σχεδόν 250 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το βράδυ της Δευτέρας, ενώ η πυροσβεστική έκλεισε όλους τους δρόμους της περιοχής.

Την Παρασκευή, ο Galecki ευχαρίστησε από καρδιάς τους άντρες και τις γυναίκες του California Department of Forestry and Fire Protection μέσα από μια ανάρτησή του στο Instagram. «Ευχαριστώ τους αδερφούς και τις αδερφές μου στο @calfire. Είναι το ασύλληπτο ρίσκο που δέχεστε και οι θυσίες που κάνετε εσείς και οι οικογένειές σας για να μας κρατάτε ασφαλείς», έγραψε ο ηθοποιός κάτω από μια φωτογραφία που τον δείχνει να αγκαλιάζει έναν πυροσβέστη. «Ευχαριστώ επίσης όλους εσάς που επικοινωνήσατε μαζί μου για να προσφέρετε τη στήριξή σας», πρόσθεσε.

Μέχρι και την Πέμπτη, η Hill Fire έχει κάψει 1.598 στρέμματα γης, αλλά μέχρι στιγμής οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να αναχαιτίσουν το 88% της πυρκαγιάς.

Ο Galecki δεν βρισκόταν στο σπίτι του όταν ξέσπασε η πυρκαγιά και το εν λόγω ράντσο δεν αποτελεί τη βασική του κατοικία. Λίγο μετά την είδηση της καταστροφής, ο ηθοποιός εξέφρασε την ελπίδα του πως η κοινότητα θα ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της και θα ξαναχτίσει ό,τι χάθηκε στις φλόγες.

«Δεν είναι ποτέ οι εγκαταστάσεις που δημιουργούν μια κοινότητα, είναι οι άνθρωποι», είπε. «Και αν με έχουν διδάξει κάτι οι άνθρωποι της Santa Margarita, αυτό είναι πως μόλις ο καπνός καθαρίσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, θα έχει έρθει η στιγμή να ενωθούμε και να ανοικοδομήσουμε. Το έχουμε κάνει στο παρελθόν και θα χρειαστεί να το κάνουμε και πάλι, μαζί. Και θα κάνει την κοινότητά μας ακόμα πιο δεμένη και ισχυρή».